Kent Konseyinden Chp Ve Itb’ye Ziyaret

Isparta Kent Konseyinin siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluşu ziyaretleri sürüyor.

Yayınlanma:
Kent Konseyinden Chp Ve Itb’ye Ziyaret

Konsey Yürütme Kurulu üyeleri son olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Isparta Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Geçtiğimiz gün gerçekleşen çifte ziyarette ‘Konseye herkes tarafından destek olunması’ mesajı verildi. İlk ziyaret CHP’de gerçekleştirildi. Konsey üyelerini CHP İl Başkanı Vedat Şenol ve partililer karşıladı. Partilerine yapılan ziyaretten ötürü son derece memnun olduklarını belirten İl Başkanı Şenol: “Isparta’da kurulan Kent Konseyi oldukça yeni yapı. Hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bu konseyin içinde Valilikten, STK’lara kadar herkes var. Kentin sorunlarının çözülmesine en büyük faktörlerden biri Kent Konseyi olacaktır. Bilindiği gibi Isparta’da yeni kurulmasına rağmen onay özelliği olan bir yapıdır. Avrupa’da bir belediye Kent Konseyi’nin onaylamadığı hiçbir projeyi hayata geçiremiyor. Bence yaptırım gücü olmayan konsey olmamalıdır. Bizlerde ülke çapında ki konseylerin yapısını araştıralım ve onlardan yararlanalım. Dere Boğazı Duble Yolumu istiyorum başlıklı imza kampanyanız oldukça iyiydi. Isparta eğitim de belki istenilen seviyede ama ekonomik olarak çok gerilerde kalmış bir şehir. Bizim emsal illerimiz neredeyse bizden 100 kat büyük ekonomiye sahipler. Kent Konseyi olarak çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” dedi.

Kent Konseyinin işveli hakkında CHP’lilere bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül: “Konsey çalışmalarına başladı. Hiçbir şekilde siyasetle bağlantımız yoktur. Konsey tamamen siyasi yapının dışında bir yapıda. Konsey ne kadar başarılı olursa Isparta’da o kadar başarılı olur. Kent Konseyi Isparta’da geç kalınmış bir yapılanmadır. Çeşitli nedenlerle şimdiye kadar ertelenmiş ama şimdi kuruldu. Bu yeni doğan bebeğe sahip çıkılması gerekiyor” dedi.

AHMET ADAR’DAN TAM DESTEK
CHP’de ki ziyaretin ardından Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar’ı makamında ziyaret eden heyet, Adar’dan tam destek gördü. Ziyarette konuşan ITB Başkanı Adar: “Kent Konseyimizin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Konsey Başkanı Mahmut Bülbül’ü yakından tanıyorum. Mahmut Hoca’nın orada yöneticilik yapması bizleri de memnun etti. Kent Konseyi önemli bir görev. Konseyin her zaman yanında olacağız. Yapacakları çalışmalarda sonuna kadar destek olacağız. Bizlere ne görev düşüyorsa her zaman yapmaya hazırız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.