Kent Konseyi’ne de Karşı Çıktı

ADD Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek, Isparta’da kurulması için adım atılan Kent Konseyi’ne de karşı çıktı. Özyürek’e göre Kent Konseyleri özerkliğin adımı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2012 14:19
Kent Konseyi’ne de Karşı Çıktı

Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Mahmut Özyürek, Isparta’da da kurulması için adım atılan Kent Konseyi’ni topa tuttu.
Kent Konseyi’nin özerkliğin bir adımı olduğunu ileri süren Özyürek, “Önümüzdeki günlerde toplanacak olan “Isparta Kent Konseyi’nin katılımcılarını, cumhuriyetimize, ulusumuza, ulusal egemenliğimize ve tam bağımsızlığımıza duyduğumuz inanç ve kararlılıkla uyarmayı tarihsel bir görev sayıyoruz” dedi.

Kent Konseyleri’nin dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından da veto edildiğini hatırlatan Özyürek, ““Kent Konseyleri”; Türkiye’yi 12 bölge ve 26 ajansa ayıran “Kalkınma Ajansları” ile birlikte BOP eş başkanı, AKP İktidarı tarafından Türk halkına dayatılan Bölünme Anayasasının “Bölgesel Yönetimlere” diğer söylemle “Federe Devletçiklere” meşruiyet kazandırmanın alt yapısını oluşturacaktır. Yani Türk halkına, daha yazılmamış olan “Bölünme Anayasası” bir oldubittiyle kabul ettirilmekte, bölünme fiilen uygulamaya sokulmaktadır.

“Kent Konseyleri”, ABD’nin BOP saldırısı çerçevesinde Güneydoğu Anadolu bölgemizi Türkiye’den kopartmak için yapacakları anayasa değişikliği için, anayasanın ilk 3 maddesini koruyan “Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile 2. maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.” şeklindeki 4. maddeyi “fiilen işlevsiz” kılmaya yönelik hain planın bir parçasıdır” dedi.
Özyürek, ““Isparta Kent Konseyi”nin katılımcılarının, iktidarın “cambaza bak” oyununun piyonu olmayacaklarına, ülkemizin parçalanması, federe devletçiklere bölünerek, ulusumuzun tarihten silinmesinin yoluna taş döşeyen, harç koyan ihanet erbabı aktörlere karşı onurlu bir duruş sergileyeceklerine olan inancımızı korumak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum