Kent Meydanı İçin Aklın Yolu Bir

Güller ve Göller şehri Isparta her anlamda kendisini yeniliyor ve buna göre de günlük yaşam koşullarına göre yeni alanlara ihtiyaç duyuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2012 14:34
Kent Meydanı İçin Aklın Yolu Bir

Isparta’nın kültürel, sanatsal ve sosyal alanda her türlü ihtiyacının karşılanabileceği önemli bir kent Meydanının yapılması ile ilgili Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski Özel İdare Binasının bulunduğu alanı gösterirken, Isparta Valisi Memduh Oğuz ise aklın yolun bir olduğu düşüncesinden hareketle Isparta’nın valilik çevresinde yeni bir kent meydanı oluşturulması gerektiğini belirtti.

Bir şehir için olmazsa olmazları arasında yer alan anıtlar, heykeller, kent meydanları o şehrin tüm özelliklerini bünyesinde barındıran bir vitrin konumunda ortaya çıkıyor. Bu sebepten dolayı özellikle gerek araç yoğunluğu, gerek insan yoğunluğu gerekse yapıtsal anlamda hızla gelişen ve büyüyen Isparta’nın önemli bir kent meydanına kavuşması gerektiği görüşü ortak karar olarak biliniyor. Konu ile ilgili olarak her fırsatta bu tür bir çalışmanın yapılacağının altını çizen yetkililerin görüşleri ise Isparta’ya yeni bir kent meydanı yapılması görüşü hakim.

Geçtiğimiz aylarda Isparta’nın bir kent meydanına ihtiyaç olduğunu Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da bahsetmiş ve kent meydanı için örnek olarak da eski özel idare binasının bulunduğu alanın çevresini göstermişti. Bunun yanısıra Isparta Valisi Memduh Oğuz da konuştuğu her platformda Isparta’nın değerlerini ortaya çıkaran, şehrin vitrini ve kimliği olabilicek bir kent meydanı için ortak paydada buluşarak bir çalışma yapılması gerektiğini söylemişti.

Vali Memduh Oğuz aynı çağrısını dün bir kez daha yineleyerek, Isparta’nın acilen bir kent meydanına ihtiyaç duyduğunu söyledi. “bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Isparta’da olimpiyatlar yapıldı, mezuniyet törenleri yapıldı. Festival yapıldı. Bununla ilgili olarak da gördük ki bu tür önemli etkinlikler şehrimize yakışır, halkımızın kolay ulaşabileceği bir kent meydanında yapılması daha uygundur. Örneğin valilik altında bulunan alanlar, askeri gazino gibi yerlerin temizlenerek, lojmanların ortadan kaldırılarak oraya ilimize yakışır bir kent meydanı yapılabilir. Isparta her anlamda kabuğunu sürekli kıran, günümüz koşullarının ihtiyaçlarına cevap verebilen bir şehir olması lazımdır. Bu vesile ile biz Isparta’nın öncüleri olarak bu konuda bir araya gelip, ortak bir konsensüs sağlanarak bunun için ilk adımlar atılabilir.”dedi. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Isparta Valisi Memduh Oğuz’un konuşmalarından da anlaşılacağı üzere Isparta’nın kent meydanı ihtiyacı konusunda ortak bir aklın olması çalışmanın da bir anönce hayata geçirilebileceği anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum