Kentsel Dönüşüm Toplantıları Başladı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Güneykent Belediyesinin talebi üzerine, Kentsel Dönüşüm bilgilendirme toplantılarına Güneykent Beldesinden başladı.

Yayınlanma:
Kentsel Dönüşüm Toplantıları Başladı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri ve uzman personeli; Güneykent Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri, Belediye Müdürleri, Belediye Personeli ve halkın yoğun katılımı ile bilgilendirme toplantılarına start verdiler.

Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çok önem verdiği Kentsel Dönüşüm konusu aktarıldı. Daha sonra soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda, halkın Kentsel Dönüşüme çok yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi.

Toplantı programında ayrıca; İmar Mevzuatı, uygulamaları, yaşanan sıkıntılar ve çözümleri aktarıldı. Yine soru-cevap şeklinde pekiştirilen bu konunun ardından Çevre Yönetimi ve ÇED, İzin ve Denetim Şube Müdürlükleri; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Belediyelere yönelik vermiş olduğu sayısız destek ve hibe konularını paylaştılar.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Belediye Yönetimi ve halkın karşılıklı görüş alış verişlerinden sonra Güneykent Belediye sınırları içerisindeki Kentsel Dönüşüme elverişli alanlar gezilerek bir ön inceleme yapıldı.

Halkın yoğun talebi karşısında, Belediye Başkanı Sn. Fahretdin Güzgün’ün; her işte olduğu gibi Kentsel Dönüşümde de, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile koordineli olarak ön ayak olacağı görüldü.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce koordine edilen bu toplantının; müdürlük olarak bir üst yazı ile bilgilendirme yerine, Belediye Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce koordineli bir toplantı tertip edilip, Belediyenin ve halkın bizzat yanına gidip bilgilendirmesi ve yol gösterici önerilerde bulunması takdir topladı.

Toplantı sonunda Belediye Başkanı Sn. Fahretdin Güzgün ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sn.İlker Yavuz, bu organizasyon için birbirlerine teşekkür etti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, bu tür bilgilendirme toplantılarının hız kesmeden devam edeceği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum