Kentsel Dönüşüme Karşı Değiliz Ama...

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, kentsel dönüşümle şehrin tamamen betonlaşacağını belirterek; “Modernleşiyoruz diye asıl değerlerimizi kaybetmemeliyiz" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ekim 2013 11:28
Kentsel Dönüşüme Karşı Değiliz Ama...

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, Isparta’da gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüme kesinlikle bir itirazlarının olmadığını ve itirazlarının kentsel dönüşüm derken, insanların manevi değerlerini kaybetmesinde olduğunu belirterek; “Toplum her geçen gün birbirini tanımamaya başlamıştır. Toplumdaki yozlaşma her geçen gün artarak devam etmektedir. Normalmiş gibi görünen ve sorun olarak görünmeyen bu konu aslında son derece önemli bir konudur.

İşte bu yozlaşma ortalığı karıştırmak isteyenlere, hırsızlara, arsızlara zemin hazırlamaktadır. Oysa, şehrin yöneticileri bu yozlaşmaya aman vermemek için gerekli tedbirleri almak durumundadırlar. Bu tedbirler alındığı zaman söz konusu kişiler istediklerini yapabilecek zemin bulamayacaklardır. Şehir, insani değerlerin referans alındığı bir unsur doğrultusunda dizayn edilmelidir. İşte o zaman toplum daha mutlu olmaktadır. Kentsel dönüşüm diye insani değerleri yok edersek, insanlık adına çok kötü bir sonuç alınacaktır. Şehrimizde de durum buraya doğru gitmekte ve insanlar ve özellikle imanlı kesim farkında olmadan yozlaşmaktadır. Çünkü, başı örtülü veya sakallı bir kişi dahi, olumsuz olan bazı davranışları artık günümüzde normalmiş gibi algılamakta ve hataya düşmektedir.

Şehrin modernleşmesi, özellikle depreme dayanıksız olan eski binaların yıkılarak yerlerine yenilerinin yapılması çok güzel bir olaydır. Kentsel Dönüşüm dedikleri bu olguya bizim hiçbir itirazımız yoktur. Bizim, itirazımız şehir modernleşiyor derken şehrin betonlaşması ve insanların iyice yozlaşmasını sağlayacak unsurların ortaya çıkmasıdır. Şehir betonlaşırsa insanlık ters orantılı olarak yok olur. Oysa, bu kentsel dönüşüm şehirde yaşayan insanların değerlerini koruyacak şekilde gerçekleştirilmelidir.

Kentsel dönüşüme günümüzde maalesef sadece inşaat ve müteahhit unsurları şeklinde bakılıyor. İşin diğer taraflarına bakılmıyor. Bu işin kültürü var, medeniyeti var, örf ve adetleri var. Bunlar bir toplum için son derece önemli unsurlar ve bir anlamda toplumun olmazsa olmazları. Aksi takdirde toplumun dinamikleri yok edilir ve zaten şuanda o noktaya doğru da gidilmektedir.

Bunun en güzel örneğini ilimizde Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi adı altında inşa edilen yapıyı gösterebiliriz. Zira, burası yüzyıllardır Çarşamba Pazarı olarak hizmet vermiş ve her Çarşamba günü köylüsü, kentlisi burada bir araya gelmiş ve birbirleri ile hasret gidererek görüşmeler yapmışlardır. Fakat, yaklaşık 20 yıldır bir türlü tamamlanamayan bu proje başlatılarak betonarme bir yapı ortaya çıkarılmış ve insanların buluşması son bulmuştur. İnsanlar artık eskiden olduğu gibi Çarşamba Pazarında birbirlerini göremez duruma gelmişlerdir. Dolayısıyla, modern şehir derken, örf ve adetlerimiz bir anlamda ortadan kalkmıştır.

Bizim parti olarak, bu kentsel dönüşüm konusunda çok güzel projelerimiz vardır. Bu projelerimizi inşallah yerel seçimleri kazandığımızda bir bir hayata geçireceğiz. Bunun dışında şehri değerleriyle birlikte yükseltecek daha çok projelerimiz mevcuttur. Gelecek yıl Mart ayında yapılacak yerel seçimleri kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.