Kerameti Siyasetçide Arar Hale Geldik

Kerameti Siyasetçide Arar Hale Geldik

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mart 2015 14:09
Kerameti Siyasetçide Arar Hale Geldik

CHP milletvekili aday adayı Mükerrem Selçuk, idealini açıkladı. Türkiye’de insanın kul haline getirildiğini ve bu yüzden kerameti siyasetçide aradıklarını ileri süren Selçuk, “Biz bunu yıkacağız. Hukuk devletinin işlediği bir toplum hayal ediyoruz” dedi.

Aday adaylığını ilk açıkladığında ehlileştirilmiş emperyalizmi savunduğunu belirterek tüm dikkatleri üzerine çeken işadamı Mükerrem Selçuk, mevcut sistemi eleştirdi. İnsanların tüm umudunu siyasetçide aramaya başladığı bir ülke haline geldiğimizi ileri süren Selçuk, “CHP iktidara gelirse ve bize de yetki verilirse yasalar çerçevesinde evrensel ve çağdaş değerlerle yapacağız her şeyi. Kötü örnek örnek olmaz. İdealim bu” dedi.

“KERAMETİ İNSANLARDA ARAMAMALIYIZ”

1950’yi baz alarak açıklamasına devam eden Selçuk, şunları söyledi; “Çok partili rejime geçtiğimizden bu yana bu ülkenin Cumhuriyet değerlerinin kurallar çerçevesinde evrensel değerlere ulaşmasını hayal ederiz. Yani kerameti insanlarda aramamalıyız. Biz iktidara gelsek de kurallara uymak zorundayız. Siyasetçi bir şey anlatırken ‘Kimse bunu bilmez’ diye anlatır. Bir siyasetçinin Dereboğazı Yoluyla ilgili söyleyeceği ne olabilir ki! Devlet yok mu? Bir tane hastanenin başhekimiyle ilgili milletvekili ne konuşabilir ki! Milletvekili, aksayan yerlerle ilgili yasanın çiğnediği noktada konunun yetkilisi Bakanla konuşur. Milletvekili de kurala uymak zorunda. Kim uyma noktasında değilse biz o siyasetçilere gülerek acıyarak bakacağız. Biz bir şey değiştirmeyeceğiz. Biz yasalar çerçevesinde evrensel ve çağdaş değerlerle yapacağız her şeyi.

“BIRAKIN DEVLET DEVLET GİBİ OLSUN!”

Kerameti siyasetçide aramayın. Bundan önce de milletvekilleri vardı bu şehirde neyi değiştirdiler? Zaten her şey akışında devam ediyor. Tıp fakültesine ödenek çıkartıyor. Sen kimsin Maliye Bakanı mısın? Ödenek çıkarılıyor fotoğrafın arkasında milletvekilleri var. Bırakın devlet devlet gibi olsun. Kim olursa olsun kendi bildiğini diğerine dikta ederse biz ona karşıyız.

SİYASETÇİ İNSAN İLİŞKİSİ AKILLI DELİ İLİŞKİSİNE DÖNDÜ”

Biz deli diye bildiğimiz insana acıyarak yardımcı olmaya çalışıyoruz değil mi? peki, delinin bize nasıl baktığını hiç düşündünüz mü? Belki deli de bize acıyarak bakıyor. Siyasetçi de öyle bir yere gelmiştir. Kimin kime acıdığı belli değil. Biz kurallar istiyoruz. Bizim kişinin kerametiyle işimiz yok. Önce insanı bozduk biz. İnsanı kul haline getirdik. Kerameti siyasetçide arar hale geldik. Biz bunu yıkacağız. Hukuk devletinin işledi bir toplum hayal ediyoruz. Bizim ferdi anlamda kimseyle işimiz olmaz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.