Kesme’de Yağ Gülü Yetiştiriciliği Toplantısı

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Sütçüler Kesme’de Yağ Gülü Yetiştiriciliği ve Hastalık Zararlıları konulu bir toplantı düzenlendi.

Yayınlanma:
Kesme’de Yağ Gülü Yetiştiriciliği Toplantısı

Yağ gülü yetiştiriciliğinin dikiminden hasadına kadar türlü konular hakkında çiftçiyi bilgilendiren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, gübrelemeye, budamaya önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cenk Şölen. “Dünya yağlık gül üretiminin yüzde 65'inin üretildiği Isparta'da Kesme kasabasında yağlık gül üretimine ilgi her geçen gün artıyor. Kesme kasabasında 100 dekar alanda yağlık gül üretimi yapılıyor.

Önümüzdeki yıllarda bu alanı 500 dekara çıkarmayı planlıyorlar. Yağ gülü üreticiliği ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğümüz tarafından Kesme kasabasında yapılan eğitim toplantısında yağ gülü yetiştiriciliğinin tüm aşamaları hakkında bilgiler verildi.

Gülün yanı sıra bağ ve meyvede budamanın nasıl yapılacağı arazide uygulamalı olarak çiftçilere gösterildi. Ayrıca ev ekonomisi konularında bayan çiftçilere de "Sagım ve sagım temizliği, iyotlu tuz kullanımının önemi, gıda muhafaza yöntemleri, ısıtılmış sütten peynir yapımı" gibi konularda bilgi verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İI Müdülüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Kadriye Çarkçı, "Yağ gülü yetiştiriciliği yapılırken gübrelemeye, budamaya ve hastalık zararlılarla mücadeleye önem vermeliyiz ancak bu şekilde kaliteli gül üretebiliriz, gül hasadı yaklaştiğinda ise kesinlikle ilaçlama yapmamalıyız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.