Kıbrıs Barış Harekatı

Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili basın açıklaması

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Temmuz 2013 15:36
Kıbrıs Barış Harekatı

20 Temmuz 1974 tarihinde şanlı Türk ordusu Kıbrıs Barış Harekatını gerçekleştirmiştir. Tarihimizde ardında acı olaylarla andığımız Kıbrıs Barış Harekatında şehitlik mertebesine erişmiş tüm askerlerimizin ruhları şad olsun.

Bu elim olayın 39. Yıl dönümünde bizim idrak etmemiz gereken bir takım olay ve hadiseler olduğuna inanıyorum. 1963 ‘ten 1974’e kadar çeşitli zulüm ve katliamlara maruz kalınmıştır.2-3 seferharekat kararı alındıysa da Amerika’nın engellemesi yüzünden harekat gerçekleştirilememiştir. Çünkü Amerika Türkiye’ye Kıbrıs müdahelesinde benim verdiğim silahları kullanmayacaksın yoksa müdahele ederim diye ültimatom vermişti.

Buradan anlaşılacağı gibi yabancı mihraklara muhtaçlığımız bizi her zaman daha aciz duruma düşürmüştür. Bundan dolayı bizim sürekli olarak milli çalışmalarımızla bilim ve sanayimize güç katmamız gerekmektedir. Konumuza dönecek olursak o süreçte yaşanan olaylara bakıldığında tarihin her safhasında olduğu gibi bütün kirli oyunlar Müslüman Türk milletinin üzerinde oynanıyordu.Yunanistan megali idea çerçevesinde tıpkı Girit adasında olduğu gibi Kıbrıs’ı da kendine bağlayıp Türkiye’yi batıdan ve güneyden kuşatmayı hedeflemiştir. Harekat öncesinde çeşitli zulümlere maruz kalan Türk halkının bir tepki olarak Türk Mukavemet Teşkılatı(TMT) bizim her zulüm karşısında kuvay-i milliye ruhumuzu ve zalimin karşısında bükülmeyen boynumuzun bir göstergesidir.

Katliamları yapan taraf Rumlar olduğunda bm ve nato sesini çıkarmamasına rağmen biz harekatı başlattığımızın 5. Gününde BM derhal ateşkes ortamını sağlayıp harekatı durdurmuşlardır.Biz ümmet olarak zulüm karşısında bir olamadığımız durumların aksine küffar kendilerine ve sözde ve sahte davalarına gelecek zevalde direk bir olmayı bilmişlerdir.Kıbrıs Türki için bir namustur.

Ayrıca tarihin aydınlık ışık huzmeleri günümüze ışık tutmaktadır.Osmanlı’ya karşı yapılan saldırılarda her zaman Yunanistan’ın megali idea çerçevesinde askeri ve kültürel operasyonlarını gerçekleştirdiğini göreceksiniz.Diğer yandan doğu da ise İsrail arz-ı mevud denilen sahte davaları adına yapmadıkları zulüm kalmamıştır.Her türk genci tarihi doğru okumalıdır.Yunanistan’ın megali ideasına ve İsrail’in büyük İsrail projesine karşılık bizde Türk-İslam birliği diyoruz.Biliyoruz ki bu birlik zalime cezasını mazluma hakkını verecek bir birliktir. Bu inanç ve şuur çerçevesinde Kıbrıs’taki kültürel ve sosyal harekat alanımızı genişletecek ve ilay-ı kelimetullah davasını orada da sürdürebilmek maksadıyla KKTC Alperen Ocakları geçtiğimiz aylarda açılmıştır.Orada ki bir avuç inanmış adam Kıbrısın Müslüman kokusuna Türk bir kimlik kazandıracak mayayı Kıbrıs halkının ruhlarına adeta ruhlarına enjekte edeceklerdir.

Kıbrıs Harekatı vesilesi ile rahmetli Rauf DENKTAŞ ı ve TMT adına zulümün karşısında susmayan dillerin ve bedenlerin hakkını Allah u Teala cennet ile mükafatlandıracağını ümit ediyorum.Allah hepsinden razı olsun.

Hidayet Şahin
Isparta Alperen Ocakları İl Başkanı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.