Kılıçdaroğlu Ispartalılarla Buluştu

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Isparta mtiniginde onbinlere seslendi. Aralıklarla yağan yağmura rağmen, onbinlerce Ispartalı Kılıçdaroğlu'nu coşkulu bir şekilde karşıladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mayıs 2015 10:20
Kılıçdaroğlu Ispartalılarla Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Isparta'da onbinlere seslenedi.

Yaklaşık bir saatlik bir gecikmeyle başlayan miting programı aralıklarla devam eden yağışa rağmen coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

CHP Lideri Ispartalılardan 7 Haziran seçimleri için destek isterken Isparta üzerinden AKP hükümetini eleştirdi.

ISPARTA'YA VERDİKLERİ SÖZÜ TUTMADILAR
Hükümetin Isparta'yı oyaladığını ve Ispartalılara yalan söylediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Dereboğazı yolu var. Yıllardır size söz verdiler yapacağız dediler, 13 yılda yapmadılar. Şimdi geldiler halen daha yapacağız diyorlar. Sen verdiğin sözü tutmazsan, 13 yıldır tutmazsan o sözü kusura bakma diyeceksiniz 7 Haziran’da benden size oy yok diyeceksiniz" ifadelerini kullandı. Kalabalığın Dereboğazı yolu nedeniyle hükümete 'yuh' çekmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Yuh çekmeyin, o yuhu sandıkta hep birlikte çekeceğiz" dedi.



ISPARTA SEÇİM BİLDİRGEMİZDE VAR
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin seçim bildirgesinde Isparta'dan da söz edildiğini hatırlatarak "Isparta’nın gülleri meşhur, gölleri meşhur, hiçbir siyasi partinin seçim bildirgesinde Isparta geçmez CHP hariç. CHP’nin seçim bildirgesinde Isparta var. Bu bölgenin ne kadar önemli olduğunun bilincinde olan tek bir parti var o da CHP" ifadelerini kullandı.

HORTUMLARI KESECEĞİZ
Kılıçdaroğlu, "Kılıçdaroğlu’nun söylediği hiçbir rakama itiraz etmiyorlar sadece parayı nerden bulacaklar diyorlar sözüm söz vaat ettiğimiz her şeyi yapacağız. Hortumları kestikten sonra parayı işçiye memura esnafa öğrenciye vereceğiz. Türkiye’de hiç kimse çıkıp ben yoksulum demeyecek. Yaşanacak bir Türkiye için bana da görev düşüyor size de görev düşüyor. Hep beraber çalışmamız lazım. Yaşanacak bir Türkiye’yi inşa etmenin yolu refahı tabana yaymalıyız. Bizim ülkemizde insanlar güler yüzle gezecek. Kavgadan hayır gelmez kavgayı bırakacağız ve yaşanacak Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz. Milli geliri hakla adaletle bölüştürerek refahı tabana yayacağız" diye konuştu.



EMEKLİLERE VEFA BORCUMUZ VAR
Konuşmasında emeklilere de seslenen Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin büyümesine kalkınmasını büyük katkı veren kişilerdir emekliler. Isparta’da 75 bin emekli var ve 75 bin emeklinin oyunu istiyorum. Emeklilere vefa borcumuz var. Çalıştı üretti kazandı ama şimdi geçinemiyor. Ne dedik refahı tabana yayacağız. Ramazan ve kurban bayramında emekliye birer maaş ikramiye vereceğiz sözümüz söz.
Dünyanın Hiçbir ülkesinde olmayan bir uygulama… bir esnaf çalışıyor zamanı geliyor emekli oluyor ama işine devam ediyor. Sen misin işine devam eden onun emekli aylığından sosyal güvenlik desteği kesiliyor. Ben bunu kaldıracağım. Emekli aylığını tam ödeyeceğim. Emeklinin cezalandırıldığı bir tablo var. Bütün emekli kardeşlerimize sesleniyoruz. Sizin hakkınızı CHP’den fazla savunan hiçbir parti yok. Sana hakkını teslim edecek parti CHP’dir. Senin hakkını koruyacağız ama sen de huzur içinde benim haklarını savunan partiye vereceğim diyeceksin. O partinin adı CHP’dir o partinin adı Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir" şeklinde konuştu.



TAŞERON SİSTEME SON
CHP lideri konuşmasında taşeron işçiler içinde taahütte bulundu. Taşeron sistemine son vereceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin işçisinden, emeklisinden, çiftçisinden, taşeron işçisinden her kesinden oy istiyorum. Yaşanacak bir Türkiye için her kesimden oy istiyorum. Yeni bir başlangıç yapacağız güzel bir başlangıç yapacağız" dedi.

DÜNYA LİDERİYİZ DİYORLAR AMA MAZOT...
CHP iktidarında mazotun 1,5 TL olacağı vaadini yineleyen Kılıçdaroğlu, "Dünya lideriyiz diyorlar ama dünyanın en pahalı mazotu Türkiye’de. Yani pahalı mazotta dünya lideriyiz. Çiftçi üretecek, kazanacak karşılığını alacak bunun için mazotu 1,5 liradan vereceğiz. Sözümüz söz. Parayı nereden bulacaksın diyorlar, petrol dışarıdan geliyor diyorlar nasıl olurda ucuzlatalım diyorlar. 1 lira olursa batarız demiş. Kandırıyorlar, aldatıyorlar. Mazot kar dahil 1,21 kuruşa geliyor. Biz köylüye 1,5 liraya vereceğiz. Sen gemilerine, verirken biz itiraz etmiyoruz de biz çiftçiye verirken sen niye itiraz ediyorsunuz. Bende çiftçinin mazotundan KDV’yi ve ÖTV’yi kaldırıyorum neden itiraz ediyorsunuz. Onlar yandaşlarından yana biz vatandaştan yanayız. Çiftçilerden söz istiyorum 7 Haziran’da CHP’ye oy verin mazot 1,5 lira olacak" dedi.



TEMİZ SİYASET KANUNU
İktidarlarının ilk 4 ayında 'Temiz Siyaset Kanunu' çıkaracaklarını vaadeden Kılıçdaroğlu, "13 yıldır iktidardalar yaptıkları ortada ben sizden sadece 4 yıl istiyorum. Yapacaklarımızı hep birlikte göreceksiniz. Benim çocuklarım evinde paralar olmayacak, ayakkabı kutuları olmayacak, benim bakanlarım birilerine yandaşçılık yapmayacak. İlk 4 ayda temiz siyaset kanunu çıkaracağız. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Bizim her söylediğimiz doğrudur" şeklinde konuştu.

NE EZEN NE EZİLEN İNSANCA HAKÇA BİR DÜZEN
Ispartalılardan 7 Haziran seçimleri için destek isteyen Kılıçdaroğlu, "2011 seçimlerinde CHP’ye oy vermeyen herhangi bir vatandaşımızı ikna edeceksiniz ki 7 Haziran’da CHP iktidara gelecek. Bu ülke için sizin için çocuklarımız torunlarımızı için çalışacağız. Emek harcayacağım alın teri dökeceğim benim harcadığım her emek döktüğüm alın teri size helal olsun. Rahmetli Ecevit yıllar önce insanca hakça bir düzen demişti biz de yeniden söylüyoruz o sözü insanca hakça bir düzeni sağlayacağız" dedi.



EN BÜYÜK ARZUM...
Kılıçdaroğlu "Bu ülkenin işçisinden, emeklisinden, çiftçisinden, taşeron işçisinden her kesinden oy istiyorum. Yaşanacak bir Türkiye için her kesimden oy istiyorum. Yeni bir başlangıç yapacağız güzel bir başlangıç yapacağız. Bayrağımız göklerde onurla dalgalanacak. Her evde refah ve huzur olacak. En büyük arzum huzur, barış, emek, özgürlük, demokrasi, güzel bir Türkiye” diye konuştu.

VEKİL ADAYLARIYLA BİRLİKTE HALKI SELAMLADI
Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından, Isparta Milletvekili adaylarını, 24'ncü dönem CHP Milletvekili Ali Haydar Öner ve CHP İl Başkanını kürsüye çağırarak partilileri selamladı. Kürsiye gelen adaylar ve Kılıçdaroğlu, partililerini Isparta gülü atarak vedalaştı.

Kılıçdaroğlu Isparta programının ardından bugünkü üçüncü mitingi için Burdur'a hareket etti.































Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum