Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır

Isparta ile Burdur arasında yaşanan pazar gerilimine son verecek adımlar atılmaya başlandı. CHP Burdur Milletvekili, Burdur Ziraat Odası Başkanını da yanına alarak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret etti. Görüşme olumlu geçti.

Yayınlanma:
Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır

Burdurlu üreticilerin Isparta pazarlarında, Ispartalı üreticilerin de Burdur pazarlarında tezgah açmalarından kaynaklanan sorunlar had safhalara gelince siyasiler araya girdi.

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay’ı da yanına alarak Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret etti. Ziyarette Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman da katıldı.

Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, “Burdur’a Isparta’dan elmacılar gelecek, Isparta’ya Burdur’dan dometesçiler gelecek. Başka türlüsü de olmaz zaten. İki il arasında sorun olması hoş değil. Biz üzerimize düşeni yapalım, siz de üzerinize düşeni yapın. Sorun büyümeden kapansın” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da “Burdurlular domatesini, biberini getirecek burada satacak. Onlar zaten güzel sebze yetiştiriyor. Isparta’nın buna ihtiyacı var. Ana fikir bu. Komşu komşunun külüne muhtaçtır. Başımız üzerinde yeriniz var” diye konuştu.

Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan da konuşmasında “Bizim Burdurlu tüm hacılarımız Isparta’dan alış veriş yapar, Biz zaten iç içeyiz. Hastanesi, alış veriş merkezleri Burdurlular hep Isparta’da. Pazarcılarımızın da böyle sorunlarının olmamasını temenni ediyoruz” dedi.
Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu ise “Biz de çözümden yanayız. Ama daha önceleri Burdur’da da bizim sıkıntılarımız vardı. Şimdi bu sıkıntıları karşılıklı çözmek gerekiyor” diye konuştu.

Konunun çözümü için Zabıta Müdürüne de talimat veren Başkan Günaydın, “En kısa sürede bu sorunlar aşılacak” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum