Komşu Paralı Otopark’ını Geri İstiyor

Burdur’da Tüketiciyi Koruma Derneği’nin, sokak ve caddelerin kenarındaki ücretli otoparkları mahkeme kararıyla iptal ettirmesinin ardından otopark konusunda adeta kaos yaşayan Burdurlular, en sonunda “Otoparkımızı geri istiyoruz” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ağustos 2013 13:17
Komşu Paralı Otopark’ını Geri İstiyor

Burdur’da bir süre önce Tüketiciyi Koruma Derneği tarafından mahkeme kararıyla cadde ve sokaklardaki ücretli otoparkların kaldırılması sonrasında kentin otopark düzeni adeta kaosa teslim oldu.

Özellikle esnaflar iş yerlerinin önünde ne müşterilerine ne de kendi araçları için yer bulamadıklarından yakınırken, çift sıra parklardan dolayı da çok sayıda trafik cezası işlemi olması dikkat çekiyor.

Burdurlu bazı vatandaşlar, “Daha önce; evet üç beş kuruş para veriyorduk ama trafikte bir düzen vardı. Çift sıra park olmazdı, esnaf bu kadar sıkıntı yaşamazdı. Şimdi Burdur trafiği tam anlamıyla keşmekeş. Biz 1 lira vermeye razıyız. Otoparkımız geri gelsin” diye sitemde bulunuyor.

Isparta’da da Gültekin Otopark tarafından işletilen cadde ve sokak otoparkları ile ilgili bazı çevrelerin itirazları gündeme gelmiş, ama işletme otoparkları çalıştırmaya devam etmişti. Isparta’da ikamet eden ancak Burdur’da ticaretle uğraşan bir esnafta; Isparta’da daha yoğun bir trahfik olmasına rağmen, Burdur kadar karmaşa yok. Ben öyle inanıyorum ki, bunda otopark çalışanlarının büyük emekleri var. Ben Burdur’da caddeye park ettiğim aracımı, ikinci sıraya park eden başka bir araç yüzünden dakikalarca çıkaramıyorum. Ama Isparta’da otopark çalışanları ikinci sıraya müdahale ettikleri için böyle sorunlar yaşanmıyor. Otopark çalışanları aynı zamanda bir trafik polisi görevi de üstlenmiş oluyor aslında” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum