Kömürcülere Doğalgaz Darbesi

Yıllardır Isparta’da kömür ticareti yapan Atılganlar Madencilik Ltd. Şti. Sahibi Nurettin Yüzgül, şehir merkezinde bir çok mahalleye ulaşan Doğalgaz nedeniyle vatandaşların kömür almadığını belirterek; “Bu durum biz kömürcülerin işlerini % 25 oranında aza

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2013 09:58
Kömürcülere Doğalgaz Darbesi

Geçen yıl kış sezonunda evinin önünden doğalgaz hattı geçen bir çok vatandaşın doğalgazla ilgili tüm abonelik işlemlerini yapmalarına rağmen evlerine doğalgaz verilmemesinden dolayı mağdur olduğunu, bu yıl bu durumun tekrar yaşanması halinde vatandaşın yine mağdur olacağını ifade eden Özgül; “Onun için vatandaş acaba kömür alsam mı? Almasam mı? Diye düşünmeye başladı. Yani vatandaş iki arada bir derece kalmış vaziyette” dedi.

YÜZGÜL; “DOĞALGAZ’DAN DOLAYI
KÖMÜR SATIŞLARIMIZ DÜŞTÜ”
Doğazgaz’ın gelmesiyle birlikte kömür satışlarında belli bir miktar azalma yaşandığını dile getiren Atılganlar Madencilik Ltd. Şti. Sahibi Nurettin Yüzgül; “Kış mevsiminin yaklaşması ve havaların da yavaş yavaş soğumaya başlaması ile odun-kömür depolarına özellikle evlerine doğalgaz gelmemiş olan vatandaşlar uğramaya başladı. Isparta genelinde vatandaşların Doğalgaz’a yönlenmesi ile kömür ve odun satışları düştü. Isparta Mahrukatçılar Sitesinde Odun kömür satan esnaflar, bir yandan kamyonlarla gelen kömürleri indirmeye çalışırken, diğer yandan ise satmaya çalışıyorlar.

“TEMİZ OLMASI VE ZEHİRLENME KORKUSUNDAN
VATANDAŞ DOĞALGAZ’I TERCİH EDİYOR”
Şuanda gerek kış mevsiminin daha girmemiş olması gerekse şehre gelen doğalgaz nedeniyle satışlarımız istenilen düzeyde değil. Özellikle doğalgazdan dolayı işlerimiz yaklaşık % 25 oranında düştüğünü söyleyebilirim. Herkes doğalgaz’a yöneldi. Bu da oduncu ve kömürcü esnafını etkiliyor. Herkes temizlik ve zehirlenme korkusundan doğalgaz kullanma eğilimine giriyor” dedi.

“VATANDAŞ DOĞALGAZ’IN BAĞLANIP
BAĞLANMAMASINDAN ENDİŞELİ”
Kömürcü Nurettin Yüzgül, bu noktada önemli bir konuya değinerek vatandaşların doğalgaz konusunda iki arada bir derede kaldığını ve bu durumun vatandaşları endişeye sevk ettiğini belirtti. Yüzgül; “Evinin önünden doğalgaz hattı geçen bir vatandaş her türlü iş ve işlemleri yaptırarak doğalgaz verilecek diye bekliyor. Ancak, doğalgaz zamanında verilmeyince de mağdur oluyor. Bu ve buna benzer örnekler geçtiğimiz kış sezonunda çok yaşandı. Onun için ben vatandaşlara her halukarda mağdur olmamaları için kömür almalarında ve sobalarını sökmemelerinde yarar olduğunu hatırlatmak istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum