Korkmaz’dan AK Parti’ye Yüce Divan Önerisi

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, “AKP, kendisini tanımladığı şekli ile hakikaten AK Parti ise, Sayıştay’ın yaptığı kanunsuz ve Meclis'i ciddiye almayan bu fiilinin üzerine gitmelidir. Aksi takdirde bu Anayasal suç kendisinin de boynuna asılacak ve

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2012 12:59
Korkmaz’dan AK Parti’ye Yüce Divan Önerisi

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Meclis Genel Kurulu’nda, TBMM ve Sayıştay bütçeleri üzerinde konuştu.

10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde içi boşaltılan, devletin, temel direkleri arasında kurumlardan birisinin de Sayıştay olduğunu iddia eden Korkmaz, “AKP, gizlediği şeyler olmalı ki, on yıldır hesap vermekten kaçıyor. İşgal kuvvetlerinin topraklarımızı terk ederken yaptığı gibi kendisine bugün ve yarın hesap sorabilecek hangi kurum varsa yakıyor, yıkıyor, talan edip içini boşaltıyor” diyerek şöyle devam etti: “Sayıştay’ın geçen yıl ki bütçesi 142 Milyon TL (Yani 142 Trilyon). Denetlemesi gereken bütçe büyüklüğü ise (KİT’ler hariç) 920 Milyar TL, (Yani 920 Katrilyon lira).Denetlenmesi gereken Kurum sayısı 6 bin 700. 2012’de denetlediği kurum sayısı sadece 132. Yüzde 2’si bile değil.

Meclis denetimine gönderilen rapor sayısı ise sıfır. Her rapor 1.1 trilyon liraya mal olmuş.

2011 Yılı Meclis'e bir rapor gönderilmediğine göre, çöpe atılan halkın parası 142 Trilyon TL’dır. Meclisimizin tarihinde ilk kez, kamu kurumlarının kullandığı bütçenin akıbeti öğrenilememiştir. Bu en basit haliyle görevi ihmal, devleti zarara uğratmaktır. Yasalar ortada iken, 6353 Sayılı yasaya eklenen maddeyi bahane ederek bu raporları Meclis'e göndermeyen Sayıştay yönetimi suç işlemiştir. Sayıştay’ın siyasi sorumluluğunu taşıyan hükümet, Meclis'e bir izahat getirmek zorundadır. Bu nedenle Cumhuriyet savcıları da bu açık kanunsuzluğun üzerine mutlaka gitmelidir. Sadece muhalefet milletvekilleri değil, vicdanı insafı olan AKP’li milletvekilleri de milletin iradesini hiçe sayan bu emrivakiden rahatsız olmalıdır. AKP, kendisini tanımladığı şekli ile hakikaten AK Parti ise, Sayıştay’ın yaptığı kanunsuz ve Meclis'i ciddiye almayan bu fiilinin üzerine gitmelidir. Aksi takdirde bu Anayasal suç kendisinin de boynuna asılacak ve gelecekte bu hesap Yüce Divan'da görülecektir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.