Korkmaz’dan Eğirdir Gölü İçin Yoğun Çaba

Eğirdir Gölü Havza Koruma Planı hazırlanırken bölgede yaşanların görüşleri alınmadığından dolayı ve uygulanması zor yaptırımlar içerdiği için tepki çekmiş ve bu konu Isparta gündeminde yoğun şekilde tartışılmıştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2012 12:59
Korkmaz’dan Eğirdir Gölü İçin Yoğun Çaba

Eğirdir Gölü etrafında bulunan yerleşim birimlerindeki sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, vatandaşlarla görüşen Milletvekili Nevzat Korkmaz Ocak ayında TBMM Başkanlığına Eğirdir Gölü için araştırma komisyonu kurulmasına yönelik müracaatta bulunmuştu.

Milletvekili KF’ın Eğirdir Gölü Araştırma Komisyonu kurulması önerisi 6 Aralık’da gerekçesi ile birlikte TBMM Genel Kurulunda okundu ve oylanmak üzere genel kurul gündeminde sıraya alındı. Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın araştırma önergesinin gerekçesinde şu hususlar dikkat çekmekte: “Isparta’nın içme suyu ihtiyacı, tarım için gerekli olan sulama Eğirdir Gölünden sağlanmaktadır. Ülkemizin elma üretiminin %25’i Eğirdir Gölü çevresinde gerçekleştirilmektedir. Gölde önemli oranda balıkçılık yapılmaktadır. Eğirdir Gölü’nün büyük bir turizm potansiyeli de bulunmaktadır. Eğirdir Gölü ve çevresinin tabii hali ve zenginlikleri, kullanım dengesi göz önünde tutularak korunmalıdır. Gölü koruma maksadı ile hazırlanan “Eğirdir Gölü Havza Koruma Planı” bölge insanının talepleri dikkate alınmadan hazırlandığından dolayı uygulanma imkânı bulunmamaktadır” KORKMAZ yaptığı açıklamada, Eğirdir gölü Isparta’mızın incisidir. Eğirdir Gölü koruma planın uygulanabilir olmalıdır ve bölge insanının görüşleri dikkate alınarak hazırlanmalıdır, ben yaptım oldu mantığından vazgeçilmelidir. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağım, dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum