Köy Muhtarları Kamera İstiyor

MHP İl Genel Meclis üyeleriyle bir araya gelen merkeze bağlı köy muhtarları, köylerinden son dönemde hırsızlıkların arttığını belirterek, köylere güvenlik kamerası takılması konusunda meclis üyelerinden talepte bulundular.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2013 13:14
Köy Muhtarları Kamera İstiyor

Isparta MHP İl Genel Meclis üyeleri Mustafa Artan ve Gürsan Taştekin, merkeze bağlı köylerin muhtarlarının sorunlarını dinlemek üzere SDÜ Konukevi’nde bir araya geldi.



Meclis Üyesi Gürsan Taştekin, “Köy muhtarlarımız her gittiğimizde bizleri ağırladılar. Biz de hem onları ağırlamak hem de 2013 ile birlikte sorunlarını dinlemek ve bunları Meclis’te taşımak için bir araya geldik. Arkadaşlar isteklerini ilettiler. 2013’de bu istekler doğrultusunda Meclis’te bu talepleri dile getireceğiz. Merkeze bağlı 19 köy var. En büyük sorunlarından biri mücavir alanında kalan köylerde ulaşım sorun var. Belediyeden en büyük talepleri toplu taşıma aracı kaldırılması. İçme suyu ve yol sorunları. Köylerde hırsızlık olayları artmış köylere güvenlik kamera sistemi kurulup, hırsızlık olaylarının önlenmesini istiyorlar. Hayvanları çalınıyor. Evlerini önüne bıraktığı tarım aletleri çalınıyor. Bazı muhtarlarımızda kanalizasyon sorunlarını ilettiler. Mücavir alan dışında kalan köyler için Belediyemizden yardım istiyoruz. Belediye elinden geldiği kadar destek veriyor. Ama Belediye ile aşamadığımız sorunları Meclis ödeneklerinden karşılamaya çalışıyoruz” dedi.



Muhtarlar adına konuşan Deregümü Köyü Muhtarı Mustafa Büber ise, “Bizi buraya toplayan, köylerin dertleriyle dertlenen meclis üyelerine teşekür ediyoruz. Köy muhtarları olarak sizlerin çalışmalarından memnunuz. Birlikte köylerimizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Hepinizi çözme imkanımız yok ama belirli bir seviyeye getirmek mümkün. Isparta’nın köyleri inşallah Isparta kadar güzleşir arzumuz budur” dedi.
Isparta’nın köylerine bakıyoruz.



Senelerce bir Başbakan Cumhurbaşkanı çıkarmış bir ili olmamız nedeniyle senelerce her yerin geliştiğini söyledik. Ama köylere yolumuz düştüğünde görüyoruz ki uzun süre yerimizde saymışız. Bu sorunları Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde dile getiriyoruz. Köy muhtarları geliyorlar bize sıkıntılarını aktarıyorlar. Muhtarlarımızın yöneticilere saygıları sonsuz. Nedense meseleleri yöneticiler kanadında çok fazla dile getirmiyorlar. Isparta’da maalesef gerek idarecilerin gerek siyasilerin ‘Siz zaten alacağınız almışsınız. Daha fazlasını istemeyin. Daha fazlasının peşinde olmayın’ anlayışı var. Biz bu toplantıda merkeze bağlı köy muhtarlarının sorunlarını basın mensuplarına da anlatmaları düşüncesiyle bu organizasyonu düzenledik. Bu kaynaşmayı daha ileri götürme düşüncesindeyiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum