Köylüden Mermer Eylemi

Burdur'un Çeltikçi İlçesi'ne bağlı Bağsaray Köyü'nde açılanmermer ocağı köylüleri ayaklandırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2014 11:28
Köylüden Mermer Eylemi

Burdur'un Çeltikçi İlçesi'ne bağlı Bağsaray Köyü'nde açılanmermer ocağı köylüleri ayaklandırdı. Bölgede eylem yapıp ocağa girmek isteyen köylülere jandarma engel oldu.

Bağsaray Köyü'nün Arlıtaş Mevkii'nde açılan özel sektöre aitmermer ocağına tepki gösteren köylüler, ocağın bulunduğu bölgede eylem yaptı.Köylülerin eylemi sırasında jandarma çevrede güvenlik önlemi aldı. Ocağın, sukaynakları ile tarıma zarar vereceğini iddia eden köylüler, çok sayıda ağacında ocak nedeniyle kesildiğini ileri sürdü. Ocağın önünde 'Ardıç ormanına sahipçıkacağız' pankartı açıp slogan atan köylüler mermer ocağına girmek istedi,ancak jandarma izin vermedi.

Köylülere destek veren Antalya, Isparta, Burdur, Denizli Kaş Platformu sözcüsü Hediye Gündüz, Orman Genel Müdürlüğü'nün ardıç ağacınıkesmeyi yasaklamasına rağmen mermer ocağı için yaptığı kesimle kendi kendisiyleçeliştiğini belirtti.

Açılan ocaktan haberleri olmadığını belirten Muhtar Ali Darıcı ise "Birileri para kazanırken biz mağdur olmak istemiyoruz. Bizimbölgemizden çıksın, biz bunu istemiyoruz. Herkes kendi çöplüğünde ötsün. Burasıbizim köyümüz. Çıkarırsak da biz kendimiz çıkarırız. Sonuna kadar mücadeleedeceğiz" dedi.

Köylülerden İsmail Karataş da "Bağsaray'ın geçim kaynağı sebze yetiştiriciliği. Sebzelerimiz Türkiye'nin her yerine gidiyor.Hatta kabaklarımızı ihraç ediyoruz. Açılan mermer ocağı köyümüze zarar verecek.İçme sularımıza zarar verecek" dedi.

Köylüler daha sonra Burdur merkezine gelerek, CumhuriyetMeydanı'nda basına açıklama yaptı. Köylülerden bir grup Vali Hasan Kürklü'yüziyaret etti. Vali Kürklü gruba aralarında kamu kurumlarından temsilciler ve köylülerin de bulunduğu bir heyetin, 12 Eylül Cuma günü alanda incelemeyapacağını belirtti. Köylüler daha sonra olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum