Krediye Ulaşmada Bürokrasiyi Geçemiyoruz

Krediye Ulaşmada Bürokrasiyi Geçemiyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2017 10:29
Krediye Ulaşmada Bürokrasiyi Geçemiyoruz

Keçiborlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin gerçekleştirilen olağan genel kurulunda 121 oy alan mevcut Başkan Hasan Hüseyin Bodur, güven tazeledi. Genel kurula katılan Göller Yöresi Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Ahmet Tural, devletin birçok esnaf ve sanatkâra krediler verdiğini belirterek, “Krediye ulaşmada bazı zorluklar var. Bürokrasiyi aşamıyoruz. Devlette bundan şikayetçi” dedi.

Keçiborlu Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin seçimli olağan genel kurul toplantısı geçtiğimiz hafta İlçe Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurula Göller Yöresi Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Ahmet Tural, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) Başkanı Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ticaret İl Müdür Vekili Özcan Kesmen ile esnaf ve sanatkarlar katıldı. Genel kurulda mevcut Başkan Hasan Hüseyin Bodur ile Ali Çakır’ın listeleri yarıştı. Genel Kurulda Divan Başkanlığını Bölge Birlik Başkanı Ahmet Tural yaptı. Ayrıca Keçiborlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne Tural tarafından teşekkür ve takdirname belgeleri verildi.

YÖNETİM VE DENETİM RAPORLARI İBRA EDİLDİ

Genel Kurulu’n açış konuşmasını yapan Keçiborlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Bodur, yönetim kurulu ve denetim kurulu raporlarını okudu. Raporların ibrasının ardından Bodur, Bölge Birlik Başkanı Ahmet Tural’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

KEÇİBORLU 2. BÖLGEDE

Divan Başkanı olarak genel kurulu yöneten Ahmet Tural, kooperatif başkanlığının diğer sivil toplum örgütlerinde yapılan iradeciliğe benzemediğini dile getirdi. Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin esnafın dost ve finans kapısı olduğunu vurgulayan Tural, “Keçiborlu Kooperatifinin genel kurul tablosu ,risk durumu, bilanço tablosu  riskine ve güçlendirmesine baktığımız zaman ikinci grup kooperatif olduğunu görüyoruz. Kooperatiflerimiz 1’den 7’ye kadar gruplandırılır. 7’den sonrada rettir yani kooperatif çalışmaz durumdadır. Altıncı ve yedinci gruptakiler 75 bin lira, 5 ve 4 ve 3.  gruptakiler 100 bin lira, 1 ve 2. gruptakiler ise 150 bin lira verir. 150 bin lira verdiği kadar bide puanı var bunun yani sizin vermiş olduğunuz dosyayı kooperatifin puanı üzerine eklenir. Keçiborlu Esnaf Kefalet  Kooperatifinin ikinci grupta olması  puanını yürüten siz ortakların menfaatinedir.Verilen dosyalarda sizin krediye ulaşımınız daha çabuk olur” dedi.

BU PARA BİZİM PARAMIZ DEĞİL

Devletin parası ve kooperatif aracılığıyla halk arasında dolaşmadıklarını dile getiren Tural, “Bunu yaparken tabi ki istihbaratı düzgün yapacağız. Halk Bankasıyla organize çalışacağız. Hem biz istihbaratı yapıyoruz hem de Halk Bankası yapıyor. Bu para bizim paramız değil, bu para milletin yani 79 milyon Türk vatandaşının parası. Bizim bir yıldaki kullandığımız kredilerin faiz oranı yüzde 8’dir. 1 ile 5 yıl arasında kullandığımız kredilerin faiz oranı ise yüzde 10’dur. Yüzde 1 olanın faiz oranının yüzde 4’ünü devlet, yine 5 yıl olanın da yüzde 5’ini devlet karşılar. Yani hazine karşılıyor. Bunun için bu parayı çarçur etmeden hem işimizi geliştireceğiz hem de kullandığımız parayı geri ödeyeceğiz. Buradaki tabloya baktığımız zaman Keçiborlu’da ki esnaf ve sanatkar ortağımız kooperatifimize sahip çıktığını burada görüyoruz. Ben bundan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KEÇİBORLU BİZİM GELECEKTEKİ EN PARLAK İLÇEMİZ, BUNA İNANIN

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise Keçiborlu’nun Isparta’mızın en güzide ilçelerinden birisi olduğunu ifade eden Başdeğirmen, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak da bizim birçok üyemizin olduğu bir ilçemiz. Biz de kardeş oda ve bu şekilde çalışan bir meslek örgütü olarak Keçiborlu ile yakın ilişkiler içerisindeyiz. Keçiborlu bizim gelecekteki en parlak ilçemiz, buna inanın. En çok gelir getiren, turizmle, yatırımıyla, ihracatıyla bizlerin yüzünü güldüren bir ilçemiz. Gelecekte çok daha da iyi olacak inancındayız. Biraz önce önceki yönetimin çalışmalarından bahsedildi, ödüller ve başarı takdirnameleri verildi. Bunlar çok güzel  şeyler arkadaşlar. İnsanlar çalıştığı sürece bu tür şeyleri hak etmek için mücadele verir. Buranın en büyük kazancı başkanımızın yönetimimizin bu işlerin içerisinde çalışan arkadaşlarımızın en büyük kazandı az önce aldığınız çerçeve içinde takdirnamedir . Duvarına astığı zaman yıllarca çocuklarına bırakabileceği en büyük hazinedir. Bu basit bir şey değildir. Bunun başka bir kazancı yoktur. Onun için ben kendilerini tebrik ediyorum. Yedi bölgenin içerisinde ikinci bölge olabilmek gerçekten çok önemli bir çalışma” dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimde oyların 121’ini alan Hasan Hüseyin Bodur tekrar göreve seçilirken, Ali Çakır ise 74 oy aldı. 4 oy da geçersiz sayıldı. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.