Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonu: Fenerbahçe

Isparta’nın ev sahipliğinde 22 Mayıs’ta başlayan ve 27 Mayıs’taki final maçıyla tamamlanan Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda mutlu sona Fenerbahçe ulaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mayıs 2012 12:08
Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonu: Fenerbahçe

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun yurtiçi faaliyetleri kapsamında 22-27 Mayıs tarihleri arasında Isparta’da düzenlenen Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası sona erdi.

27 Mayıs Pazar günü 6 Mart Spor Salonu’nda oynanan sıralama maçlarıyla noktalanan şampiyonada mutlu sona ulaşan takım, finalde Botaş’ı 72-33 mağlup eden Fenerbahçe oldu. Botaş’ın ikincilikle tamamladığı şampiyonada üçüncü sırayı ise Doğa Koleji’ni 64-79’luk skorla geçen Galatasaray aldı.

Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası’nın şampiyonu Fenerbahçe, ikincisi Botaş ve üçüncüsü Galatasaray, final maçının ardından düzenlenen törenle madalya ve kupalarını aldılar.



Turnuvanın tamamlanmasıyla birlikte bireysel ödüller de sahiplerini buldu. Şampiyon Fenerbahçe’nin forveti Şelale Kepenç 6 maçta yakaladığı 18,8 sayı sayı- 10,8 ribaund- 1,8 asist- 2,7 top çalmalık ortalamalarıyla En Değerli Oyuncu seçildi. Doğa Koleji’nden Nuran Tutsak’ın En İyi Guard ödülünü aldığı şampiyonanın En İyi Forvet’i de Fenerbahçe’den Şelale Kepenç oldu. Galatasaray’ın pota altı oyuncusu Dila Kurt, En İyi Pivot seçilirken, Bağlar Belediye’den Zilan Gülsüm 30,6 sayı ortalamasıyla Sayı Kraliçesi unvanını aldı. Galatasaray’lı Dila Kurt, maç başına aldığı 20,5 ribaundla Ribaund Kraliçesi oldu. Asist Kraliçesi tacını ise Ceyhan Belediye’nin 4,6 asist ortalamasına sahip oyuncusu Esma Çelen Türk taktı.



Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası’nın 6. gününde alınan sonuçlar, oluşan sıralama ve bireysel ödüller şöyle:

27 Mayıs Pazar
Sıralama Maçları (6 Mart S.S.)
Şehit Öğretmenler İ.Ö.O: 47 - Çankaya Üniversitesi: 48
Barbaros: 34 - Antalya Koleji: 51
Doğa Koleji: 64 - Galatasaray: 79
Fenerbahçe: 72 - Botaş: 33



ŞAMPİYONA SIRALAMASI
1. Fenerbahçe
2. Botaş
3. Galatasaray
4. Doğa Koleji
5. Antalya Koleji
6. Barbaros
7. Çankaya Üniversitesi
8. Şehit Öğretmenler İ.Ö.O
9. Turgutlu Belediye
10. Ceyhan Belediye
11. Konak Belediye
12. İstanbul DSİ
13. Bağlar Belediye
14. Nesibe Aydın
15. Dokuz Eylül
16. TED Mersin


BİREYSEL ÖDÜLLER
En Değerli Oyuncu: Şelale Kepenç (Fenerbahçe)
En İyi Guard: Nuran Tutsak (Doğa Koleji)
En iyi Forvet: Şelale Kepenç (Fenerbahçe)
En İyi Pivot: Dila Kurt (Galatasaray)
Sayı Kraliçesi: Zilan Gülsüm (Bağlar Belediye)
Ribaund Kraliçesi: Dila Kurt (Galatasaray)
Asist Kraliçesi: Esma Çelen Türk (Ceyhan Belediye)













HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Spor