Küçük Yüreklerden Şehitlere Dua

Küçük yüreklerden Şehitlere Dua

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2018 17:07
Küçük Yüreklerden Şehitlere Dua

IYAŞ Selçuklu Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler, Garnizon Şehitliğini ziyaret edip, şehitlerin mezarlarına karanfil bırakarak mezarların başında dua ettiler. 

Türkiye’nin ve dolayısıyla onun bağrından çıkmış olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’de başlattığı ‘Afrin Operasyonu’ tüm hızıyla sürerken, öğrenciler de örnek bir davranış sergiledi. 

IYAŞ Selçuklu Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler, okul yönetimi tarafından başlatılan ‘Şehadet Nesli’ projesi kapsamında Garnizon Şehitliğini ziyaret edip, şehitlerin mezarlarına karanfil bırakarak mezarların başında dua ettiler. 

ŞEHİT MEZARLARI 

BAŞINDA DUA OKUDULAR 

Dün saat 11.00’de gerçekleşen etkinliğe öğrencilerin yanı sıra Okul Müdürü Ramazan Tezcan, Okul Aile Birliği Başkanı Yusuf Demiralay ve Modernevler Mahallesi Muhtarı Şükriye Gülüm de katıldı. Öğrenciler Şehitlikte ilk olarak Şehit mezarlarını ziyaret ederek mezarlara karanfil bıraktı ve dua okudu. Ardından, Şehitlik Meydanında toplandılar ve Şehitlerimizin ruhuna ithafen okunan Yasin – İ Şerif’i dinleyip ardından amin dediler. 

TEZCAN; “CEPHEDE MÜCADELE EDEN 

MEHMETÇİĞİMİZİN DESTEKÇİSİYİZ” 

Söz konusu etkinlikle ilgili olarak bir açıklama yapan Okul Müdürü Ramazan Tezcan şunları söyledi; “Bazı öğrencilerimize sorduğumuz zaman şehitlik ve şehadet kavramının ne olduğunu bilmediklerini gördük. Bu kapsamında özellikle mahalle muhtarı, okul aile birliği, velilerimizle neler yapabiliriz derken öğrencilerimizle birlikte böyle bir proje geliştirdik. Afrin’de mücadele eden askerlerimiz için şiir ve resim yarışması düzenledik. Bu resim ve şiirlerimizi Afrin harekatındaki askerlerimize gönderdik. Afrin şehidimiz Ali Yılmaz’ın ailesini öğrencilerimizle birlikte ziyaret ettik. Şehidimizin ailesi çok mutlu olurken, onların acısını da paylaşma şansımız oldu. 

“OKULUMUZDA ‘ŞEHADET 

NESLİ’ PROJESİ GELİŞTİRDİK” 

Geçen hafta Tugay Komutanımız yemin törenine bizleri öğrencilerimizle birlikte davet etti. Bizleri çok güzel şekilde ağırladılar. Çocuklarımıza şehitlik ve şehadet kavramını çok güzel ifade ettiler. Projenin üçüncü aşamasında çocuklarımıza şehitlik, bayrak ve vatan kavramının önemini ve burada naaşları bulunanların hangi amaçla burada olduklarını izah etme adına buradayız. Öğrencilerimiz şehitlerimizin ruhları için dualar okuyacaklar. Aynı zamanda karanfilleri şehitlerimize bırakacaklar. Okulumuzun öğrenci, öğretmen ve velilerinin devam eden hatim çalışmaları var. Şuana kadar 20 kadar hatim oldu. Hatim duasının yapılacağı bir etkinlikle projemizi bitirmek istiyoruz. 

“ÇOCUKLARIMIZIN ŞUAN CEPHEYE GİTME ŞANSI YOK AMA BURADAN SONUNA KADAR ONLARI DESTEKLİYORUZ” 

Burada birinci öncelikli amacımız tabiki vatanımız. Çocuklarımızın oraya gidip cephede savaşma şansı yok ama Peygamber Efendimiz zamanından bugüne kadar Malazgirt Savaşı, İstanbul’un fethinde, Kurtuluş Savaşı, Çanakkale’de ve 15 Temmuz’da şehit olan kahramanlarımıza nasıl destek olabiliriz amacıyla bu faaliyeti gerçekleştirdik. Mahalle muhtarımıza, okul aile birliği başkanımıza ve projemizi destekleyen devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

GÜLÜM; “ŞEHİTLİK KAVRAMININ 

FARKINA VARSINLAR İSTEDİK” 

Modern Evler Mahallesi Muhtarı Şükriye Gülüm de, söz konusu etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Çocuklarımızın şehitlik ve şehadet kavramlarını öğrenmeleri ve bunun farkına varmaları açısından okulumuzun bu projesini destekliyoruz” dedi. 

DEMİRALAY; “ÇOCUKLARIMIZ VATAN, 

BAYRAK, ŞEHİTLİĞİ ÖĞRENDİLER” 

Iyaş Selçuklu Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Yusuf Demiralay ise konuşmasında; “Öğrencilerimize vatanı, milleti, bayrağı, şehitliğin ne demek olduğunu gösterip, onlar için bir fatiha okuyup ruhlarına hediye etmek amacıyla bu projeyi gerçekleştirdikleri için okul müdürümüze teşekkür ediyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.