KYK'dan Öğrencilere Müjde!

KYK'dan Öğrencilere Müjde!

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Haziran 2018 10:07
KYK'dan Öğrencilere Müjde!

KYK Yurtlarında Sürekli barınan Öğrencilerden Yaz aylarında (temmuz ve ağustos) Yurt Ücreti Alınmayacak

KYK’lı bir gencin yaz döneminde de yurt ücreti ödediklerini söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen KYK, gençlerin yaz döneminde yurt ücreti ödememesi için Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Değişikliğe göre bundan böyle KYK yurtlarında sürekli barınan öğrencilerden yaz aylarında (temmuz ve ağustos) yurt ücreti alınmayacak.

Her yıl yatak kapasitesini artırarak yükseköğrenim öğrencilerinin barınma, beslenme, burs/kredi ve eğitim ihtiyacını karşılayan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla gençlerin yaz döneminde yurt ücreti ödememesi için Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı.

 

8 Haziran'da gençleri Külliyede sahur sofrasında ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK’lı bir gencin yaz döneminde de yurt ücreti ödediklerini söylemesi üzerine KYK Genel Müdürü Sinan Aksu’ya yaz aylarında yurt ücreti alınmaması talimatı vermişti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatının ardından Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, harekete geçti; Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği’ni değiştirdi. Yapılan değişikliğe göre bundan böyle KYK yurtlarında sürekli barınan öğrencilerden yaz aylarında (temmuz ve ağustos) yurt ücreti alınmayacak.  

Yeni dönemde temmuz ve ağustos ayları için KYK’da kalan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak ancak yaz okulu, zorunlu staj gibi nedenlerle nöbetçi yurtlarda kalacak öğrencilerden Genel Müdürlükçe belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda kayıtlı kaldıkları sürenin ücreti alınmaya devam edilecek. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.