Lazer Tutan Taraftara Hapis Şoku

Galatasaray-Beşiktaş derbisinde lazer ile kaleci Tolga Zengin'in gözüne lazer tutan seyirci hakkında 'kasten adam yaralama' iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2014 15:10
Lazer Tutan Taraftara Hapis Şoku

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 5 sayfalık suç duyurusu dilekçesi sunan Beşiktaş taraftarı avukat Kemal Ozan Atak, 22 Şubat Cumartesi günü Türk Telekom Arena Stadyumu'nda oynanan maçta 'eşkali belli meçhul şüpheli' şeklinde belirttiği kişi hakkında Beşiktaşlı futbolcuların gözlerine lazer tutarak, futbolcuları taciz edici, görme yetilerini tehlikeye sokucu eylemlerde bulunduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

6 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ VE 'SEYİRDEN MEN'
Şüpheli hakkında Tür Ceza Kanunu'nun 'Silahla kasten yaralama' ve 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 'Spor alanlarına yasak madde sokulması ve müsabaka düzeninin bozulması' maddesi gereğince toplam 2 yıl 3 aydan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılması talep edildi.

Ayrıca şüpheli taraftar hakkında 'seyirden men' de talep edildi. Öte yandan 'seyirden men' cezası kişinin spor müsabakaları ve antrenmanları izlemek amacıyla spor alanlarına girişinin yasaklanması anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor