Mağdur Eden Uygulama Mevzuata Uygun mudur?

Mağdur Eden Uygulama Mevzuata Uygun mudur?

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2018 11:34
Mağdur Eden Uygulama Mevzuata Uygun mudur?

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Isparta’da yaklaşık 1 yıl önce iş kazası sonucu boynundan altı felç olan işçinin yaşadığı bir dizi bürokrasi mağduriyetiyle ilgili TBMM’ye Sağlık Bakanlığı tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Sağlık Bakanı tarafından cevaplanması istemiyle verdiği soru önergesinde; “Isparta’da bir fabrikada işçi olarak çalışan 2 çocuk babası Mehmet Bodur yaklaşık bir yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu boyundan altı felçli kalmış olup halen Anakara Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görmektedir. Adı geçen, Maluliyet emekliliği için Hacettepe hastanesinden %98 sürekli ağır engelli kurul raporunu ibraz ederek Isparta SSK İl Müdürlüğüne başvurmuştur. Ancak İl Müdürlüğü bu raporu, kendi sevki üzerine rapor alınması gerektiği gerekçesiyle yeterli görmeyip maluliyet raporu verilmesi için önce hastanın tedavi gördüğü hastaneye yazı yazmış, bu hastanenin talebi karşılamaması üzerine ise Ankara Numune Hastanesine yeni yazıyı göndermiş, ancak Numune Hastanesi de yazıyı ve talebi işleme almamıştır. Bu arada konuyla ilgili görüşülen SGK ilgili daire amirleri bu iki hastanenin de düzenleyeceği kurul raporunu kabul edebileceklerini kendileri açısından bir sakınca olmadığını belirtmişlerdir” dedi.

İŞTE CEVAP BEKLEYEN SORULAR
1- Isparta SGK İl Müdürlüğünün yazısına rağmen Ankara Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi neden anılan hastaya maluliyet için gerekli kurul raporunu düzenlemekten imtina etmiştir. Hastanenin bu uygulaması mevzuata uygun mudur?

2- Anılan İl Müdürlüğünün yazısına rağmen Ankara Numune Hastanesi neden anılan hastaya maluliyet için gerekli kurul raporunu düzenlemekten imtina etmektedir. Hastanenin bu uygulaması mevzuata uygun mudur?

3- Mehmet BODUR ve benzeri durumda olan engelli yatalak hastaların kurul raporu işlemlerinin yürütümünde mağduriyetlerin yaşanmaması için ne tür tedbirler alacaksınız.

Ankara Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi nezdinde yaptığım hasta ziyareti sırasında birçok hasta yakınları sağlık personelinin ilgi ve alakasından memnuniyetlerini dile getirmekle birlikte fiziksel ortamın yetersizliğinden ve hijyen eksikliğinden yakınmışlar, tarafımca da ancak iki hastanın refakatçisiyle kalabileceği odalarda 4 hastanın (refakatçisiyle birlikte 8 kişi) kaldığı müşahede edilmiştir. Bu hastanenin fiziksel ve lojistik hizmet kapasitesinin artırılmasına ilişkin ne tür bir tedbir alınacaktır?

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.