Mağduriyetler Giderilecek

Mağduriyetler Giderilecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Eylül 2016 13:36
Mağduriyetler Giderilecek

Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleştirilen özel yetenek sınavında yapılan yanlışlık geçtiğimiz gün kamuoyuna yansımıştı. Yapılan yanlışlık sonucu birçok öğrenci mağdur olmuştu. Konuyla ilgili Süleyman Demirel Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, sehven yapılan bir hatadan dolayı öğrencilerin mağdur olduğu ve bu mağduriyetin giderileceği belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Plastik Sanatlar Bölümleri Özel Yetenek Sınavı; “Resim”, “Seramik ve Cam”, “Grafik ve Tasarım”, “Tekstil ve Moda Tasarım”, “Geleneksel Türk Sanatları Bölümleri”nin ortak olarak gerçekleştirdikleri I. Aşama Baraj Sınavı ile başlar.

Plastik Sanatlar Bölümleri tarafından I. Aşama Baraj Sınavının 22.08.2016 tarihinde saat 10.00’da yapılacağı duyurulmuştur. Plastik Sanatlar Bölümlerine müracaat eden adayların bazılarının sınava giriş belgelerinde sınav tarihi olması gerektiği biçimde bilgisayar ortamında 22.08.2016 olarak; bazı adayların sınava giriş belgelerinde ise sınav tarihi, bilgisayar ortamında sehven 23.08.2016 olarak tanımlanmıştır. Dolayısıyla adayların bir kısmı baraj sınavına girerken; bir kısmı sınava giriş belgelerindeki tarihi dikkate aldıkları için belirtilen tarihte yapılan I. Aşama Baraj sınavına girememiştir.

Sınava giriş belgelerinde bilgisayar ortamında sehven atanan tarih nedeniyle sınava giremeyen bu adaylar, 23.08.2016 tarihinde I. Aşama Baraj Sınavına girmek üzere saat 10.00’da Fakültemiz önünde hazır bulunmuş; sonrasında da dilekçe ile sınavın tekrarı için Fakültemiz Dekanlığına başvurmuştur. Adayların mağduriyetini gidermek için sınavın tekrarı hususunda Rektörlüğümüzün onayını alan Dekanlığımız da sınavın tekrar edileceğini, dilekçe veren adaylara duyurmuştur.

Başvuruda bulunan adayların mağduriyet yaşamamaları açısından, 23.08.2016 tarihinde yapılan sınavlar, Plastik Sanatlar Bölümlerinin özel yetenek sınavları için oluşturulan aynı jüri üyeleri tarafından; 2. Aşama sınav değerlendirmesi de dilekçe veren adaylar ve diğer adayların sınavları ile birlikte değerlendirilmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum