Mahkemede Tanıklar Ne Dedi?

Sırasıyla kürsüye çıkan tanıklar belediyeyle ilgili şikayetlerini anlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2012 13:51
Mahkemede Tanıklar Ne Dedi?

Sırasıyla kürsüye çıkan tanıklar belediye ile ilgili şikayetlerini anlattılar.

Tanık Bülent Arlıoğlu, “Tümüyle ilgili bilgim yok. Sadece duyumların var. Belediye binasında değilim, şantiyede çalışıyorum. Su ve kanalizasyon müdürlüğü şantiyesinde" dedi.

Tanık Tolga Ünver, “İnşaat mühendisi olrak Eskişehir’de çalışıyorum. Isparta’da çalıştım. Bu şahıslarla akrabalığım yok. Ben belediyeden herhangi bir ihale almadım. KİPA firmasına müşavirlik ve kontrol mühendisliği hizmeti veriyorum. Projesi İzmir’de çizildi. Projemizi çizen Zeynep hanım değildi. KİPA belediye ile bir protokol kapsmında, ileriki noktya bir kavşak yapılacağını duydum. Başka bir şey bilmiyorum” dedi.

Tanık Didem Keykubat, “KİPA’nın satın alma uzmanı olarak çalıştım. Zeynep’le tanışıyoruz. Gökhan Şimşek’ten danışmanlık hizmeti aldık. Zeynep, bu hizmeti almamızda aracı oldu. Bu kavşak bize de faydalı olacaktı. Olumu karşıladık. Nşhayetinde mülkiyet problemleri çözülemediği için yapılamadı” dedi.

Tanık Vedat Melik Özgen, “KİPA yatırım ve maliyet müdürü olarak çalışıyorum. KİPA Kavşağı projesinde Zeynep hanım aracı oldu. Diğer konular benim iş alanıma girmiyor” dedi.

Tanık Atilla Bayrak, “Mehmet Ateşgül ve Ercan Görgülü,işyeri açma ruhsatı için para talep ettiler. Davacıyım" dedi.

Tanık Akdeniz Gazetesi Sahibi İsmail Rüştü Çelik, “Böyle bir davanın açıldığını biliyorum. Bi önceki belediye başkanı Balaman döneminde hakaret davası açılmıştı. ITKM inşaatının ihale süreci ve yapımı ile ilgili yaşanan usulsüzlerle ilgili yaptığımız bir haber vardı. Bilirkişi raporu düzenlendi. Bu rapor, basına intikal etti. Usulsüzlükler ortaya çıktı. Bu rapor 8 ayda adliyeye gidememiş. Müteahhit lehine 105 milyon tl rant sağlandığı, belediye buna karşılık ne yaptı iye sorduk ama cevap alamadık. Eylülün son haftasında vakıfla ilgili dosya verdik, bu dosya çelik takip ettiği için yılbaşından önce çıkmaz dediler, imar müdürlüğü, kasıtlı çıkarmadı, savsakladı ama çıktı. Vakfın, iskan ruhsatının takibi için görüşmem oldu. Başka bir şey yok” dedi.

İmar Müdürü Cengiz Aktaş, “İddiaları kabul etmiyorum, hakkımdaki iddialar gerçek değildir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.