Makyajdan Öte Gitmiyor

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, Isparta’da bu zamana kadar her gelen Belediye Başkanının asfalt döktüğünü, kaldırım taşlarını değiştirdiğini belirterek; “Ancak, tüm bunlar makyajdan öte gitmiyor. Biz gelince gerçek projeleri ortaya ko

Yayınlanma:
Makyajdan Öte Gitmiyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Temsilcisi Selim Mustafa Özkutlu ve yönetim kurulu üyeleri Saadet Partisi’ni ziyaret etti.
Geçtiğimiz gün saat 10.30’da gerçekleştirilen ziyarette, MÜSİAD üyeleri partiye gelişlerinde, İl Başkanı Cevat Gençay ve yönetim kurulu üyeleri, Merkez İlçe Bakanı Mustafa Akbulut ve partinin Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan tarafından karşılandı.

GENÇAY; “BAŞKAN ADAYIMIZ DA MECLİS
ÜYESİ ADAYLARIMIZ DA KALİTELİ”
Ziyarette bir konuşma yapan İl Başkanı Cevat Gençay, MÜSİAD üyelerine ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ederek şunları söyledi; “Öncelikle partimize yapmış olduğunuz ziyaret bizi son derece mutlu etmiştir. Isparta şehrine şöyle bir baktığımızda ekonomisinin hiç de iyi olmadığını, hatta her geçen gün kötüye gittiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü, Isparta merkez nüfusu 220 bin iken, bu inip geldi 190 bine kadar. Yani, aradaki 30 bin hemşehrimiz başka illere gitmiş. Tabi, şehirde iş ve aş olmazsa insanlar ekmek paralarını başka illerde arayacaklardır. Ama inşallah biz göreve geldiğimizde bu göçü durduracağız. Çünkü, şehrin insanlarına aş ve iş mikanı sağlayacak projeler ortaya koyacağız. Biz, gerek Belediye Başkanımız gerekse Meclis üyelerimizi kaliteli insanlardan oluşturduk. Güçlü bir ekiple geliyoruz” dedi.

ÇAKAN; “ISPARTA EKONOMİSİ İYİ DEĞİL”
Partinin Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan da, ziyarette yaptığı konuşmada; “Yaklaşık 7 aydır şehri karış karış dolaşıyoruz. Kahve, kahve. Esnaf, esnaf gezip ziyaretler yapıyoruz. Isparta çok güzel bir şehir. Ancak, hizmetler bakımından istenilen durumda değil maalesef. Çünkü, buraya yeterli hizmet yapılmamış. Şehir de zaten bundan dolayı göç verir hale gelmiş.

“ITKM, ARTIK BU ŞEHRİN KAMBURU OLMAKTAN ÇIKARILMALIDIR”
Bilindiği gibi bizim şehrimizde ITKM olayı var. 20 Yıldır bitirilememiş ve sürüncemede bırakılmış bu yerin bir an önce açılması zorunludur. Çünkü, burası açılmaması şehrin ekonomisinin önünün tıkamaktadır. Bu sorunu bir an önce çözeceğiz. Deregümü köyüne ziyarete gittiğimizde köylüler, belediyenin orayı imara açıp konutlar yapmak istediğini söylediler. Böyle şey olur mu? Böylesine güzel tarım arazileri imara açılmamalıdır.

“ŞEHRİMİZİN DEĞERLERİ HAREKETE GEÇİRİLMELİDİR”
Bakın şehrimiz çok güzel ve bir çok değerleri var. Şehrimiz bir ekolojik turizm merkezi olabilir. Buna müsait bir doğa yapısı var. Şehrimizin değerleri harekete geçirilmelidir. Tabi bunu yaparken de, şehrin doğal ve manevi değerlerini bozmadan yapmak gerekmektedir. Biz, Saadet Partisi olarak bu olgulara son derece dikkat edeceğiz.

“YAPILANLAR MAKYAJDAN ÖTE GİTMİYOR”
Sayın Başkan Günaydın, alt yapılardan bahsediyor. Ancak, bu alt yapıları gerektiği gibi yapmazsanız her yağmur yağışında evleri su basar. İçme suyunu ayrı, pis suyu ayrı çok güzel bir şekilde alt yapısını yapmak gerekiyor. Ama bizim şehrimizde baktığımız zaman hangi belediye başkanı gelirse gelsin hemen asfalt döküyor, kaldırım taşlarını yeniliyor. Kısacası yapılan çalışmalar makyajdan ileri gidemiyor. Aslında şehircilik bu değil. Şehircilik tamamen farklı bir olay. İnşaallah 30 Mart’da göreve gelirsek Isparta halkına bunu en güzel şekilde göstereceğiz.

“ŞEHRİMİZİ MARKADAN ÇOK REFERANS ŞEHİR YAPACAĞIZ”
Burada aslında ben değil biz olmalıyız. Sırf benim dediğim olacak diye kendi egolarımızı tatmin etmeye kalkmamalıyız. Isparta’yı marka şehir yapacağız diyoruz. Bu yeterli mi tabiî ki değil. Çünkü, marka dediğin bir tane değildir ki? Üç – beş hatta 10 tane konuyu veya ürünü ortaya çıkarıp marka yapabilirsiniz. Onun için biz bundan ziyade şehrimizi referans şehir yapmak için çalışacağız” dedi.

ÖZKUTLU; “AMACIMIZ TİCARETİN GELİŞMESİNİ SAĞLAMAK”
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Temsilcisi Selim Mustafa Özkutlu da ziyarette yaptığı konuşmada; “Biz MÜSİAD olarak ülke genelinde 7 bin üye ve 1,5 milyon kişiyi kapsayan ciddi bir sivil toplu örgütüyüz. Amacımız ve hedefimiz ülkemiz ve ilimiz ticaretinin gelişmesinde destek olmak ve haram ile hilali ayırt edebilen insanların oluşmasını sağlamaktır.

“İŞADAMLARIMIZ ÖNÜNÜ GÖREBİLECEK”
Biz toplam odaklı olarak çalışıyoruz. Bu zamana kadar ülkemiz ekonomisine baktığımızda bizim kendimizi düşünmeye zorlamadığımızı görüyoruz. Sanki, bu zamana kadar bizim yerimize başkaları düşünmüş. Ama artık durum böyle değildir.

Özellikle işadamlarımız için satın alma müdürlükleri endeksi 500 firmanın katılımıyla yaptığı çalışmalar neticesinde her ay ekonomi verilerini ortaya koymakta ve işadamlarımız da bu konuda gelecek ay nasıl bir ekonomiyle karşılaşabileceklerini rahatlıkla görebilmektedirler. MÜSİAD Temsilciliğimizi Isparta’ya açmakta geç kalmışız. Ama yine de yarından önde olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.