Marka demek İyi Demek Değil

Türkiye gündemi 2 gündür Çin’den getirilen ve boyası ile yapıştırıcı maddesinde zehirli Azor boya içeren 33 bin çift ayakkabının piyasaya sürüldüğü iddiaları ile çalkalanıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2014 17:16
Marka demek İyi Demek Değil

Konu ile ilgili yapılan uyarılarda ucuz ayakkabılardan uzak durulması gerektiğinin söylenmesine Kunduracılar Odası Başkanı Ercan Süslü tepki gösterdi. Süslü “bu ayakkabıları Çin’den zincir mağazalar ve markalar getiriyor. Kunduracı esnafında bu ayakkabılar bulunmaz” dedi.

Çin'den gelen ayakkabılarda Azor boya bulunması üzerine TIR'lara yüklenen ayakkabılar Kocaeli'ndeki bir atık imha tesisine götürüldüğünde, kolilerde imha amacıyla gönderilen ayakkabılar olmadığı, eski ve yırtık ayakkabıların kutulara yerleştirildiği görüldü. Yetkililer piyasaya sürüldüğü söylenen ayakkabı markalarını marka zarar görmesin diye açıklamazken ucuz ayakkabı alınmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Isparta Kunduracılar Odası Başkanı Ercan Süslü konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Çin'den gelen ayakkabıların hepsine kötü diyemeyiz. Çin'de işçilik ucuz olduğunu için büyük markalar da ayakkabıları burada yaptırıyor. Bu ürünler Isparta'ya da gelmiş olabilir. Fakat bu ayıplı malları küçük esnafta aramayın. Çünkü bu ürünler genellikle zincir mağazalar tarafından getirtilir ve Türkiye'nin hemen hemen her yerine dağıtılır. Kaybolan 33 bin çift ayakkabının da ünlü bir firmaya ait olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

AYAKKABI ALIRKEN DİKKAT
Ucuz ayakkabı almayın uyarılarının küçük esnafı kötü gösterdiğine dikkat çeken Süslü, "Devletin üst düzeydeki yöneticilerin bu tarz açıklamalarda bulunması küçük esnafa daha fazla zarar veriyor. Buradaki esnaf ürünlerini İstanbul, Konya, Gaziantep gibi illerden getiriyor.

Vatandaşlarımız Türk malı almaya özen göstersin. Eskiden Türk malı diye yazılmazdı, fakat son zamanlarda buna çok dikkat ediyorlar. Malların ithal olup olmadığı zaten ayakkabının belli yerlerinde mutlaka yazar. Hakiki deri olan ayakkabılarda herhangi bir sorunla karşılaşılmaz. Yani deri ayakkabılarda sıkıntı olmaz. Suni deri almamaya özen göstersinler. Çin malına yönelmesinler" " ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum