Mavi Gül Anaokulu Öğrencileri Yaptıklarıyla İz Bırakıyorlar

Mavi Gül Anaokulu Öğrencileri Yaptıklarıyla İz Bırakıyorlar

Yayınlanma:
Mavi Gül Anaokulu Öğrencileri Yaptıklarıyla İz Bırakıyorlar

Mavi Gül ve Özel Isparta Bilim İlkokulunda eğitim gören minik ellerin büyük uluslararası projesi IYAŞ AVM’de sergilendi.

Mavi Gül Kreş ve Anaokulu ve Çocuk Kulübü, Öğretmen Akademi Vakfı aracılı ile yürüttüğü projenin  (Uluslar arası adı: Aflatoun;) Türkiye’deki ismi ise beş taş olarak kabul gören Sosyal Finansal Liderlik Eğitimi Projesini gerçekleştiriyor. Proje basamaklarından biri olan sergi; IYAŞ AVM 24/25 Şubat tarihinde altı okulla beraber yaptı.    

Proje;  geçen eğitim öğretim yılında eğitmenlerin kendi okullarında yaptıkları çalışmalar ile öğrencilerde olumlu davranış geliştirdi. Böylelikle Türkiye’de 12 farklı ilde eğitimin farklı kademelerinde çalışılmaya başlandı.

Isparta’da bir ilk olarak eğitimin farklı kademelerinin  ( okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise )aynı anda özel ve devlet okulları, hepsinin bir arada çalıştıkları projenin sergi aşamasını iki gün 24/25 Şubat 2018 tarihinde veli ve vatandaşların yoğun ilgisi içinde gerçekleştirdi.    

“Beş taş sosyal ve finansal liderlik” eğitimi bireylerin öncelikle kendi hak ve sorumlulukları hakkında farkındalık sahibi olmalarına, sonra içinde yaşadıkları ortama katkı sağlayacak girişimlerde bulunmalarına destek veren davranışlar getirmektedir.

Geleceğin mimarı olan çocuklarımızın hak ve sorumluluklarının bilincine varmaları yönünde eğitimleri devam ederken; yaptıkları etkinliklerle gerçekle kurguyu ayırmaları, düşünmeleri, keşfetmeleri, keşifleri sonucunda harekete geçerek hayallerini geçekleştirmeleri sağlanıyor. Ortaya çıkan etkinlikleri sergi aşamasında finansa dönüştü. Çocuklar ilk kazanma duygusunu yaşarlarken, kazançlarını ne yapmak istediklerini de planladılar.

Uzun vade de proje okul öncesi dönemde de seviyeye uygun temel davranışlar geliştirmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda hedeflenen davranışlar geliştirilirken, çocuklarda sosyal sorumluluk, kazanma, paylaşma, yaratıcı düşünme, beyin fırtınası yapabilme davranışları geliştiriyor. Sınırsız istekler değil, ihtiyaçlar belirlenirken varlığı ve yokluğu öğreniyor. Çocukta tasarruf bilinci gelişiyor. Gördüğü nesnelerin değerlendirilebilirliğini düşünüyor. Ortaya çıkan aktiviteler çocukların tamamıyla sanatsal ve yaratıcı zekalarının ürünleriydi.  Velilerden sınırsız destek aldılar.

Mavi Gül kreş anaokulu ve çocuk kulübünün 5-6 yaş grupları, proje çalışımı ve kendilerine özgün çalışma planları, yabancı dil desteği, PDR uzmanları ve uzman kadrosu sayesinde öz güveni yüksek bireyler olma yolunda ilerliyorlar.

Projeyi çalışan altı okulun öğrenci ve öğretmenleri ve velileri arasında Mavi gül ailesi tek okul öncesi eğitim kurumu olarak yer aldı. Uzman eğitimci kadrosuyla okul öncesi sektör içinde liderliklerini gösterirken farklılıklarını sergilediler.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.