Meclis'ten Vali Oğuz'a Büyük Çalım

İl Genel Meclisinden Eğirdir Vilayet Konukevi'nin tadilat talebine ret..

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2011 11:25
Meclis'ten Vali Oğuz'a Büyük Çalım

İl Genel Meclisi ilk maddesi olan Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olup Eğirdir Yeşilada Mahallesi Yukarı İskele mevkiinde bulunan 1086 m2 arsa alanı olan Valilik Konukevi’nin bakım onarım için 300 bin TL ödenek istenilmesi maddesi tartışıldı.

Meclis kararın iptaline karar verirken, Meclis Üyesi Mustafa Artan, buranın daha elverişli kullanılması için öneride bulundu. Artan, “Bu bina mülki amirin ve gelen ağır misafirlerin ağırlanması için tahsis edilmiş. 2 sene önce de buranın bakım-onarım talebinde bulunulmuştu. Bence buraya yapılacak her türlü masraf tabiri caizse haram. Yılda iki, üç, beş gün birileri misafir olacak diye 300 bin TL ödenek isteniyor. Aslında burada Isparta’nın sıçrama yapamamasından kaynaklanan bir sıkıntı var. Çünkü Isparta’nın gidişatı maalesef bürokratların eline bırakılmış. Kimse siyaset yapmaktan başka bir şey yapmıyor. Her şey devletten bekleniyor. Eğer bu konak çalışıyor vaziyette olsaydı zaten bakımı yapılırdı. Mesela SDÜ’nün konukevi var önümüzde. Çok güzel işliyor ve de bakımı yapılıyor. Hatta SDÜ’ye yük de getirmiyor. 1. Sınıf hizmet sunuluyor. Aynı şeyi burada yapamaz mıyız? Bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri burada buluşup, hatta toplantılar düzenlenemez mi? Biz buraya ödenek versek yine eski halini alacak. Fırsat var madem değerlendirelim. Ama doğru yatırım yapılmalı. Biz yatırım yapılmasın da demiyoruz. Hem bu durum Eğirdir için de iyi olur. Eğirdir’e katkı sağlar.”

İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, “Meclisimiz buranın tadilatını uygun bulmamıştır. Bu saatten sonra buraya bir çivi bile çakılması suç teşkil edecektir. 300 bin TL verilecek tefriş edilecek, alınan malzemeler 3 yıl sonra tekrar demode olacak. 3 yıl sonra bir 300 bin TL daha. Yani yılda 100 bin TL yapar bu. Gelen misafirimizi biz 100 bin TL ile en güzel yerde 50 defa ağırlarız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum