Merve Kuyu Başkanı Böyle Eleştirdi

Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı Belediye Meclisi'nde yaptığı sert çıkışlarından dolayı eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2013 09:39
Merve Kuyu Başkanı Böyle Eleştirdi

Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Belediye Başkanı Y. Ziya Günaydın’ın Belediye Meclis üyesi Hatice Çakır’a karşı yaptığı davranışa tepki gösterdi.

Kuyu sosyal paylaşım sitesi facebook hesabından yaptığı açıklamada “Dün yapılan Isparta Belediye Meclisi'ndeki oturumunu biraz önce internetten seyrettim....Belediye meclis üyesi Sn. Hatice Çakır'a karşı Sn.Günaydın'ın alışılagelmiş tahammülsüz, küçümseyici tavrını görünce; demokrasinin ve görevinin gereği olarak eleştiride bulunan bir meclis üyesine, hele ki bir kadın meclis üyesine yaklaşımı özellikle ...dır dır bu ne, bunula mı uğraşıcaz lafı....beni hayrete düşürdü... Bir yönetici öncelikle eleştirilere açık olmalıdır ve seçilerek halkı temsil eden, hangi partiden olursa olsun tüm meclis üyelerine saygısını her daim korumalıdır...özellikle kadınlara karşı pozitif ayrımcılık yaparak, topluma örnek olmalıdır....Ama ne yazık ki bugün gördüğüm bir kadına karşı bir yönetici tarafından yapılan negatif ayrımcılıktı.... Bir kadın olarak, başkanın tavrını kınıyorum... Maalesef ki, kadınları bu ve benzeri kaba zihniyet, siyasetten uzaklaştırıyor, siyasetten korkutuyor..ve maalesef aynı zihniyet seçim zamanı vitrine birkaç kadın koyup göz boyamaya çalışıyor...Siyasette öncelikle samimiyet esas alınmalıdır....

......Bir insana ikinci sınıf muamelesi yapmak, kişiye birinci sınıf sonuçlar kazandırmaz.” Dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum