Mesirelik Alanlar İlaçlanıyor

Sıcak havalardaki artış ile birlikte ortaya çıkan vatandaşlardaki kene kâbusuna karşın Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü il genelindeki parklar, mesire alanları ve oyun parklarında yoğun mücadele veriyor.

Yayınlanma:
Mesirelik Alanlar İlaçlanıyor

Belediye ekipleri kimyasal ilaçlamanın zararlı olmasından dolayı ilaçlamalarını bitkisel ilaçlarla gerçekleştiriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bir yandan parklarda çim biçme ve diğer çiçeklendirme çalışmalarını yaparken, diğer taraftan da aynı anda Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce ilaçlama çalışması yürütülüyor.

Sıcak havaların gelmesi ve buna paralel olarak Ramazan Ayında da bulunmamız dolayısıyla mesire alanları ve parkalara vatandaşların ilgisi oldukça yoğunlaştı. Ancak vatandaşlar park ve piknik alanlarında vakit geçirirken zaman zaman da kene dolayısıyla tedirgin oluyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin vatandaşların rahat bir ortamda yaz aylarını geçirmeleri için yoğun bir mesai harcadığını söyleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, başta kene olmak üzere diğer haşeratlarla da mücadelenin aynı anda yapıldığını belirtti.

Günaydın, kullanılan ilacın insan sağlığına karşın herhangi bir tehdit oluşturmadığını, bunun yanı sıra ilacın bitkisel özellik taşıdığını, dolayısıyla hiçbir şekilde mevsimsel çiçek ve diğer doğada yer alan bitliklere ve çevreye de zarar verilmemiş olduğunu aktardı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum