Meteoroloji Uyardı, Soğuk Hava Geliyor

Meteoroloji'den sıcak yaz günlerinde soğuk bir haber geldi. Hava sıcaklığı Güney kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak Hava sıcaklığı İç ve Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, Ege'de 1 ila 3 derece artacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2011 13:01
Meteoroloji Uyardı, Soğuk Hava Geliyor

Meteoroloji'den sıcak yaz günlerinde soğuk bir haber geldi. Hava sıcaklığı Güney kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak Hava sıcaklığı İç ve Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, Ege'de 1 ila 3 derece artacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, ülke genelinde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde toz taşınımı görülecek.

Hava sıcaklığı Güney kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve batı, ülkenin güneydoğusunda güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-
Yağışların; İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, yıldırım düşmesi, vb. ) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.

Ankara: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinde güney ilçelerinde (Şereflikoçhisar, Bala, Haymana) lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İzmir: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.

Samsun: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Isparta, Burdur, Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, sabah saatlerinde Konya çevrelerinde, öğle saatlerinde bölgenin güneyinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinde bölgenin kuzey ve batısında lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde öğle saatlerinden itibaren toz taşınımı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinde Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde öğle saatlerinden itibaren toz taşınımı görülecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.