Mevsimlik Tarım İşçileri'nin Öldüğü Kaza İŞ KAZASIDIR!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesi görüşmelerine Isparta'daki tarım işçilerinin hayatını kaybettiği kaza damgasını vurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Kasım 2014 10:34
Mevsimlik Tarım İşçileri'nin Öldüğü Kaza İŞ KAZASIDIR!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor.

Görüşmelerde CHP Ankara Milletvekili İzzset Çetin, hükümeti Türkiye'deki çalışma yaşamını alt üst etmekle suçladı. Çetin, Isparta'da 18 mevsimlik tarım işçisinin ölümüyle sonuçlanan kazayı da gündeme getirerek sorumluluğun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ait olduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Plan ve Bütçe Komisyonu girişinde ve koridorlarda çok sayıda sivil polisin bulunduğunu ifade ederek, eleştiride bulundu.

Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam tarafından, bütçe görüşmelerinin başında asılan pankartın kaldırılmasını talep etti. CHP AnkaraMilletvekili İzzet Çetin, Şahin'e, "Orada yazan rakamlar doğru, o rakamlar acıtır" karşılığını verdi.

CHP'li Çetin, "Sizin Türkiye'deki çalışma yaşamını altüst ettiğiniz AB ilerleme raporunda madde madde yazılı" dedi.

Isparta'daki mevsimlik işçilerin yaşamını yitirdiği trafik kazasının da bir iş kazası olduğunu belirten Çetin, bunun da Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sorumluluğunda olduğunu savundu.

Son 30 yılda Almanya'da maden kazalarında tek bir kişi ölmezken, Türkiye'de 1580 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Çetin, "Soma'da olduğu gibi Ermenek'te de denetlemeyen ve riskleri minimize eden yükümlülükleri zorunlu kılmayan bir hükümetiniz var. Yeterli tedbirleri almadınız. Sorumlu bürokratlar görevden alınmalı, sayın Bakan siz de istifa etmelisiniz. İstifanız, sadece sizin şahsi sorumluluğunuz değil sizden sonrakilerin de sorumlu davranması için de önemli" diye konuştu.

Bunun üzerine AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de "Muhalefetin anlayışına göre, her işletmenin, çalışanın başına bekçi koyacaksınız. Bunu yapmadığınız sürece olabilecek her türlü kazadan siz sorumlusunuz. Sizin söylediğinize göre Lütfi Elvan'ın da tarım işçilerini taşıyan ve kaza yapan o minibüste olması gerekiyordu" dedi.

Maden kazalarını anımsatan Bilgiç, "Bu olaylara reflekslerle, refleks yasalarıyla yaklaştığımız zaman Türkiye'deki bütün madenleri kapatırız. Tek taraflı bakış açısıyla bu millete, ülkeye ve geleceğimize zarar veririz. Çıban olan bir yeri kangren oldu diye kesip atarak kolay yolu seçiyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.