Milas Mesireliğini ‘Pislik’ Götürüyor!

İl Özel İdaresi’ne ait olan yerin bir an önce eski günlerine döndürülmesi isteniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Haziran 2014 13:21
Milas Mesireliğini ‘Pislik’ Götürüyor!

Isparta’nın bir zamanlar en önemli milli alanlarından olan Gölcük Krater Gölü’ne gidişte yol üzerinde bulunan Milas Mesirelik alanı bir zamanlar vatandaşların en çok tercih ettiği yer durumundaydı. Bir süre Yakaören Köyü Muhtarlığı tarafından işletilen Mesirelik alanı daha sonra Isparta Valiliği tarafından baştan sona restore edilip elden geçirilerek pırıl pırıl yapıldı. Ancak, daha sonra yine yıllar öncesindeki haline döndü. Söz konusu mesirelik alan bugünlerde dökülüyor. Deyimi yerindeyse adeta ‘pislik’ götürüyor.

YAKAÖREN KÖYÜNDEN ‘BİZ İŞLETELİM’ TALEBİ

Adeta kaderine terk edilen Milas Mesireliğe Yakaören köylüleri talip oldu. Isparta'nınen gözde mesirelik alanlarından Gölcük Milas, kaderine terk edildi. Milas Mesireliğin, son haline ise içler acısı halde. Bu duruma isyan eden Yakaören köylüleri,mesireliğinin bir an evvel temizlenip, köy muhtarlığına verilmesini istediler.

MUHTAR KARTAL; “BURASI ISPARTA’NIN OKSİJEN DEPOSU”

Yakaören Köyü Muhtarı Ali Kartal, Bu manzara Suriye’de yok. Suriye biliyorsunuz savaşla uğraşıyor ama bu manzara Suriye’de yok. Hizmet binalarının duvarları var ama tavanları yok. Bu Ispartamızın önemli mesirelik yerlerinden olan ve kayıtlarda ölçülerek sabit olarak % 90 oksijen oranına sahip olan Milas Mesirelik alanımız başka bir yerde yok.

“BU GÖRÜNTÜ YÜREKLERİMİZİ SIZLATIYOR”

Böyle nadir bir yerde böyle kötü manzaranın olması bizimyüreklerimizi sızlatıyor. İlgili makamlar sesimize kulak versin. Biz bunlarınbu şekilde kalmasını istemiyoruz. Çünkü bu mesirelik alan bizim köyümüzünhudutları içerisinde. Gelen bir misafir köyümüzün levhasını görüyor. Zannediyor ki Yakaören köyü burayı işletiyor.

“BURASI ÖZEL İDAREYE AİT BİR ALAN”

Bu pislikte köye ait zannediyor. Böyle birşey yok. Burası Özel İdare’ye aittir. Özel İdare yetkililerinden buranın bir an önce temizlenmesi bakımının yapılmasını Yakaören Köyüne verilmesini istiyoruz. Ben iki kez köy muhtarı olarak kısıtlı bütçemle burayı temizlettiğim halde şimdi gene kirlendi. Eğer burasının işletilmesi bize verilirse hem temiz tutarız hem işletiriz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.