Millet Hükmünü Verdi; 5 Ağustos’ta Açıklayacağız

5 Ağustos'ta Silivri'de görülecek olan Ergenekon Davası’nın karar duruşması için Silivri Özgürlük Buluşması adı altında bir araya gelen yurttaşlar Halı Sarayı önünde imza kampanyası başlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2013 16:50
Millet Hükmünü Verdi; 5 Ağustos’ta Açıklayacağız

5 Ağustos'ta Silivri'de görülecek olan Ergenekon Davası’nın karar duruşması için Silivri Özgürlük Buluşması adı altında bir araya gelen yurttaşlar Halı Sarayı önünde imza kampanyası başlattı.

Başlatılan imza kampanyası öncesinde bir basın açıklaması yapan İşçi Partisi İl Başkanı Umut Alparslan Anayasa Mahkemesinin uzun tutukluluk sürelerini iptal kararına hatırlatarak; “Ergenekon Duruşmasının karar duruşması 5 ağustosta, tertipçiler Atatürk’ü, Türk Devrimini, Türk Milletin, mahkum etmek istiyorlar. Bizler Atatürkçü kuvvetler olarak buna asla izin vermeyeceğiz. Anayasa Mahkemesi 2012/100 sayılı ve 04.07.2013 günü kararı ile ceza muhakemesi kanununda ön görülen ‘tutuklama süresi iki kat uygulanır’ biçimindeki beşinci fıkrasının iptaline karar vermiş bulunmaktadır. Anayasa Mahkemesinin söz konusu iptal kararı temel hak ve özgürlüklere ilişkindir. Temel hak ve özgürlüklere ilişkin iptal kararları, diğer iptal kararlarından farklı olarak herhangi bir süre beklemeksizin her hal uygulanması gereken kararlardır. Eğer bir yasa hükmü, anayasaya aykırı ise mahkemeler Anayasayı uygular. Anayasaya aykırı olan yasa hükmü uygulanamaz. Bu konudaki takdir ve yorum yetkisinin dışındadır. Yeni bir yasa çıkana kadar tutukluluk sürelerinin Anayasa Mahkemesi içtihadına göre en çok 5 yıl olarak uygulanması artık bir hukuki zorunluluktur” açıklamalarını yaptı.

Alparslan 5 Ağustos’ta Silivri’ye gideceklerini belirterek; “Anayasa Mahkemesinin İçtihadı 4 temmuz 2013 günü yürürlüğe girmiştir. Bu itibarla Anayasa hükmü gereğince en çok 5 yıl olarak saptanmış olan tutuklama süresi dikkate alınarak Ergenekon Mahkemesinin Genel Başkanımız Doğu Perinçek başta olmak üzere17 kişinin 5 yılı aşmış tutuklamalarına tahliye kararını vermek zorundadır. Şimdi Isparta’dan sesleniyoruz, biz de hükmümüzü verdik. O hükmü 5 Ağustos günü Silivri’de yüz binlerle birlikte haykıracağız. Ve buradan sesleniyoruz; “Ey Tayip, Ey Gül, Ey Gülen Yıkılacaksınız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum