Milletçe Acımız Büyük Üzüntümüz Derindir

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, terör örgütü tarafından Hakkâri’nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde güvenlik güçlerine yönelik eş zamanlı saldırı düzenlenmesi neticesinde çıkan ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2011 13:45
Milletçe Acımız Büyük Üzüntümüz Derindir

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, terör örgütü tarafından Hakkâri’nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde güvenlik güçlerine yönelik eş zamanlı saldırı düzenlenmesi neticesinde çıkan çatışmada 24 askerimizin şehit düştüğü ve 18 askerimizin yaralandığı bilgisini almasının ardından Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği’ne başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Yanında Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala, Ülkü Ocakları Başkanı Aziz Şencan ve parti yöneticileri ile birlikte Dernek Başkanı Emin Pınar’a başsağlığı dileklerini ileten Başkan Günaydın, “Bugün milletçe acımız büyük, üzüntümüz derindir. Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor, yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmalarını temenni ediyorum” dedi.

Bölücü ve kanlı terör örgütünün ölüm saçan yüzünü bir defa daha gösterdiğini belirten Başkan Günaydın,  yaptığı değerlendirmede şu görüşlerde bulundu: “Elim bir olayla karşılaştık. Ülkemiz büyük saldırıyla karşı karşıya kalmıştır. Bunu üzüntü ile karşılıyorum. Türk Devleti’nin çok güçlü olduğunu bilenlerden biriyim. Türk Devleti bu konuyu derhal çözebilecek konumdadır. Buna hepimiz inanıyoruz. Ancak bugün sanki çözümsüz bir haldeymiş gibi bir duruma düştük. 2002-2003 yıllarında malum hiç şehit vermiyorduk. Demek ki biz bunu başarabiliyorduk. Kocaman bir yılda 2 şehit vermemizi dahi çok görüyorduk. Bugün ise ayda 30-40 şehit vermeye başladık. Günde ciddi rakamlarda şehit verir hale geldik. Ülkemizde önceliğin terörün çözümüne yönelik verilmesi gerekiyor. Burada kuvvetli bir siyasi irade gerekiyor. Önce bunun sağlanması lazım. Türk Devletimiz güçlüdür. Ordumuz güçlüdür. Bu olayların üstesinden süratle gelebileceğine kesinlikle inanıyorum. Ama bu olayların usul ve metotları vardır, bunlar süratle yerine getirilmesi lazım.

Bu hükümetten çok kuvvetli bir irade bekleniyor. Açılımla bu işler olmayacaktır. Terör örgütü ile pazarlık olamaz. Bunların konuşulması bile ülkemize zarar ve azap vermektedir. PKK ancak yok edilmekle çözülür. Artık milletimizin sabır olayı da kalmamıştır. Şehit anaları, aileleri ve Türk Milleti’nin bu ızdırabı son bulmalıdır”
27 yıldan bu yana devam eden terör olaylarının önünün alınamadığını dile getiren Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Emin Pınar da, Türk halkı ve şehit ailelerinin üzüntülerinin son derece büyük olduğunu aktardı. Terörün çökertilmesini isteyen Pınar, terör suçlarına idam cezasının geri getirtilmesini ve terörü besleyen unsurların malvarlıklarının dondurulması çağrısında bulundu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile birlikte başsağlığı dileklerini ileten Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala ise, Türk Milleti’ne başsağlığı dileklerinde bulunurken, Türk Milleti’nin içinin yandığını söyledi.

Ülkü Ocakları Başkanı Aziz Şencan da, ‘Ülkemizde fırtınalar kopuyor’ derken, bu vatan ve bayrak için her an canlarını vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği’ne başsağlığı ziyaretinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yusuf Erdoğan da, lafların boğazında düğümlendiği bir anı yaşadıklarını söyleyerek, terörün çözümü noktasında iktidarın kararlı olması çağrısında bulundu.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği’ne başsağlığı ziyaretinde bulundu. ITSO Başkan Vekili Şükrü Başdeğirmen ise ülke olarak acı içerisinde bulunduklarını, terörün bitirilmesi noktasında çare neyse çözümden yana tavır konmasını beklediklerini ifade ederek, “Devletimiz güçlüdür” ifadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.