Milletvekili Korkmaz Engin Alan Paşayı Ziyaret Etti

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Ergenekon ve Balyoz davalarından tutuklu olan İstanbul Milletvekili Engin Alan’ı Sincan Cezaevinde ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2014 00:03
Milletvekili Korkmaz Engin Alan Paşayı Ziyaret Etti

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında; İstanbul Milletvekili Engin Alan Paşa'yı Sincan cezaevinde ziyaret ettiklerini belirterek kendisinin namertleri sevindirmemek için her zaman olduğu gibi bugünde dağ gibi dimdik ayakta durduğunu belirtti.
Engin Alan'ın "Vatanım İçin Dedelerim Şehit Olmuş Benim bu ödediğim bedelin Hiçbir Önemi Yok" dediğini belirten Korkmaz, Paşamız Sevenlerine ve aziz milletine hayırlı bir gelecek ve mutluluk dileklerini iletmemizi istedi ve ekledi “Gözüm asla, beni hürriyete götürecek kapıda değil.”

Hele hele, bölücü KCK ve PKK’lıların tahliyesine vesile olacak bir pazarlığın asla konusu olmayacağını ve Milliyetçi Hareket Partisinin ülke bütünlüğü ve millî birlik açısından tavizsiz duruşu için teşekkürlerini ifade etmemizi istedi. “Her şerde bir hayır var.” diyor Paşa, “Askerliğim boyunca eşimi, çocuklarımı göremedim, tutsaklığım dolayısıyla şimdi onları daha sık görüyorum. Gerçi, iki buçuk yıllık esarette annemi kaybetmemle dördüncü can kaybımı yaşadım, biz kadere iman edenlerdeniz, Allah milletimize uzun ömürler versin.” dediğini belirten Korkmaz konuşmasını tamamladı.

ENGİN ALAN KİMDİR?
Engin Alan (d. 31 Mart 1945; Üsküdar, İstanbul), Türk asker, emekli korgeneral. Eski Özel Kuvvetler Komutanı.

1965 yılında Kara Harp Okulu'nu bitirdi. Çeşitli birliklerde görev yaptı. Daha sonra Kara Harp Akademisi'ni bitirerek kurmay oldu. 1974 yılında Kıbrıs Harekâtı'nda görev aldı.

1992 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti. 16. Zırhlı Tugay Komutanlığı ile Bakü Silahlı Kuvvetler Ataşeliğine getirildi.

1996 yılında Tümgeneralliğe terfi etti. Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na atandı.

1999 yılında PKK lideri Abdullah Öcalan ve 2. adam Şemdin Sakık'ın ABD destekli uluslararası operasyon ile yakalanmasının Türk Özel Kuvvetler Komutanlığı ayağını yönetti.

30 Ağustos 2000 tarihinde Korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesinde sırasıyla; 8. ve 2. Kolordu Komutanlıkları ile Lojistik Komutanlığı görevlerini üstlendi. Ağustos 2004Yüksek Askeri Şura'sında görev süresi bir yıl uzatıldı. Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı’yken Ağustos 2005'de emekliye sevkedildi. Emekli olduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'nın Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.
Çok iyi düzeyde Rusça ve iyi düzeyde İngilizce bilmekte olup evli ve 2 çocuk babasıdır.

2010 yılında Balyoz darbe planı davası'ndan tutuklanarak cezaevine konuldu. 2011 Türkiye genel seçimleri'nde MHP İstanbul milletvekili seçildi.

1 Haziran 2012'de Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, 28 Şubat süreci soruşturmasından da tutuklandı.

2012 yılında Balyoz davası sonucunda suçlu bulunarak 18 yıl hapse mahkum edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum