Milletvekili Olduktan Sonra Ülkücü Olmadım

MHP’de 25. dönem için aday gösterilmeyen Milletvekili Nevzat Korkmaz, İl Başkanı Yalçın’ı ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2015 13:59
Milletvekili Olduktan Sonra Ülkücü Olmadım

Milliyetçi Hareket Partisi’nden(MHP) 2 dönem Isparta Milletvekilliği yapan Nevzat Korkmaz, 25. dönem için aday listesinde gösterilmemişti. Korkmaz, dün parti binasına gelerek İl Başkanı İsa Yalçın ve partilileri ziyaret etti. Ziyarette MHP 3. Sıra Milletvekili Adayı A. Ziya Nuhoğlu ve yeni Kadın Kolları İl Başkanı Nalan Özdemir Bulut da hazır bulundu.

LİSTEDEKİ ARKADAŞLAR BİRBİRİNDEN KIYMETLİ
Siyasetin amaç değil bir hizmet aracı olduğunu vurgulayan Milletvekili Korkmaz, “Allah 2 dönem inanmış olduğum çizgi ve davada Isparta’ya, memleketimize ve vatanımıza hizmet etme imkanı verdi. Öncelikle Allah’a hamdolsun sonra da desteklerinden dolayı Ispartalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bu bir görev değişimidir. Listede olan arkadaşlarımız birbirinden çok kıymetli arkadaşlar. Bu hizmet aracı burada kalmayacak. İnşallah o arkadaşlarımız MHP’yi Isparta’da bulunduğu yerden çok daha ileri taşıyacaklar. Biz de 2 dönemde teşkilatlarımız ve genel merkezimizin çizmiş olduğu çizgi doğrultusunda bu hedefe yönelik çalıştık” dedi.

KORKMAZ HELALLİK İSTEDİ
Öte yandan 2 dönem milletvekilliği sürecini değerlendiren Nevzat Korkmaz, bu süreçlerde Isparta Belediyesi’nin kazanıldığını, hayal gibi görünen Yalvaç’ın MHP’li belediyeye geçtiğini ve 2011-2014 arasında oyların yüzde 80 arttığına dikkat çekti. Aktif siyasete girdiğinde Isparta’da MHP’nin 22 bin 500 oyu olduğunu belirten Korkmaz, “Bu oy 88 bin 500 civarına geldi. Burada uyumlu bir çalışma vardı. Siyaset bir kişiyle yapılabilecek bir şey değil. Teşkilatlarımız ve bu davaya gönül vermiş arkadaşlarımızla uygun bir şekilde hedefe yürümeye çalıştık. Yeni görev almış arkadaşlarımız bunu daha ileriye taşıyacaklar. Biz kazananın MHP ve sonuçta milletimiz olacağını biliyoruz. Oy versin vermesin tüm Ispartalı hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Başta il başkanımız olmak üzere tüm ilçe teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyorum, üzerimde büyük hakları vardır. Haklarını helal etsinler. Bu vesileyle tüm arkadaşlarımla helalleşmek istiyorum. Benden yana da bir şey varsa helal olsun. Önemli olan gökkubbe de hoş seda bırakmak. Şahsımla ilgili arkamda utanacağım, sıkılacağım bir şey bırakmadığımı düşünüyorum.

SEN SİYASETİ BIRAKSAN SİYASET SENİ BIRAKMIYOR
Bu arada ‘siyaseti bırakacak mısınız?’ sorusunu yanıtlayan MHP Milletvekili Korkmaz, “Siyaset öyle bir şey ki sen siyaseti bıraksan siyaset seni bırakmıyor. Ben meseleye hep şöyle bakıyorum; Allah insanlara akıl ve fikir vermiş. Bulunduğu mekan ve yaşadığı toplumla ilgili bir kanaati varsa zaten siyaset yapıyor demektir. Biz ülke ve millet gerçekleri neyi gerektiriyorsa yine fikrimizi açıklamaya ve MHP’de mücadele etmeye devam edeceğiz. Burada sadece pozisyonum değişmiştir. Ben milletvekili olduktan sonra ülkücü olmuş değilim. Ben zaten ülkücüydüm Allah milletvekilliği nasip etti. Türklük davasına hizmet etmeye devam edeceğiz.”

MİLLETVEKİLİ VE DEVLETİNİ SEVEN HERKESİ MHP’NİN ARKASINDA SAF TUTMAYA DAVET EDİYORUM
Diğer taraftan 7 Haziran seçimlerini değerlendiren Korkmaz, şunları söyledi: “Türkiye 13 yıllık AKP iktidarıyla birlikte uçurumun eşiğine getirildi. Bundan bir an önce sıyrılması gerekiyor. Bunu yapacak tek kurum da MHP’dir. Hem Isparta’da hem de Türkiye’de milletini ve devletini seven herkesi MHP’nin arkasında saf tutmaya ve MHP’ye oy vermeye davet ediyorum. Bana nerede ihtiyaç duyulursa nerede olmam gerekiyorsa hem bu seçimlerde bu seçimlerden sonra da bir nefer olarak hizmet etmeye devam edeceğim. 7 Haziran seçimleri Türkiye’nin AKP iktidarından kurtulduğu, Türkiye’nin nurlu geleceğe yelken açtığı bir seçim olacak. İnşallah bu seçimin galibi MHP olacak.”

BU DÖNEM NASİP BÖYLEYMİŞ
MHP Isparta 3. Sıra Milletvekili Adayı A. Ziya Nuhoğlu da geçen dönem Nevzat Korkmaz’la çok güzel çalıştıklarını belirterek, “Bu dönem nasip böyleymiş. Ülke uçurumun kenarından 7 Haziran’da demokratik yollarla geri dönüş yapacaktır” şeklinde konuştu.

NEVZAT BEYİN EMEĞİ HEPİMİZDEN FAZLADIR
MHP İl Başkanı İsa Yalçın ise, Korkmaz’la profesyonel siyaset çalışmalarına 2007 yılında başladıklarını belirterek, “Kendisi birinci sırada, ben de dördüncü sıradaydım. O zaman ki çalışma ve gayretimiz 2002’de büyük bir siyasi kazaya uğrayan MHP’nin 22 bin 500 oydan bugünlere kadar gelen süreçte kolektif çalışmanın sonucu olduğu kesin. Geldiğimiz nokta tesadüfü bir nokta değildir. Nakış nakış işlenerek gelinmiştir. Nevzat Beyin emeği hepimizden fazladır. 2 dönem bu partide milletvekilliği üstlendi” dedi.

BU BİR GÖREV VE BAYRAK DEĞİŞİMİDİR
Korkmaz’la hukukunun ağabey kardeş gibi olduğunu vurgulayan Yalçın, “Bu bir görev ve bayrak değişimidir. Bu dönemde de milletvekilimizin çok şeyde faydalanacağız. En az Nevzat Bey kadar ve daha fazla hizmet yapabileceğine inandığımız 4 adayımız var. 4 adayımızı da meclise göndererek, Nevzat beyin bıraktığı bayrağı en yükseklere taşımak görevimizdir. Hiç kimseye kırgınlık yok. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bunu sayın genel başkanımız bana ifade etti. Gayet huzurlu ve mutluyuz. Hiçbir sorunumuz yok” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum