Milletvekilliği Makam Yükseltme Mecrası Değildir

Isparta’da, Milletvekili denilince ilk akla gelen sorunun, o kişiye ulaşamamak olduğuna değinen CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Mehmet Büyüktuncer “Milletvekilliğini makam yükseltme olarak görürseniz bu algıyı yaratırsınız” dedi.

Yayınlanma:
Milletvekilliği Makam Yükseltme Mecrası Değildir

Isparta’da, Milletvekili denilince ilk akla gelen sorunun, o kişiye ulaşamamak olduğuna değinen CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Mehmet Büyüktuncer “Milletvekilliğini makam yükseltme olarak görürseniz bu algıyı yaratırsınız” dedi.

Ön seçimin getirdiği heyecan ile Isparta’da 2 tane milletvekilini yakaladıklarını belirten CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Mehmet Büyüktuncer “Ön seçim olmazsa aynı heyecan olmazdı. Heyecanın olmadığı yerde başarı oranı düşer. Ön seçimin, aday adaylarının artmasında çok büyük bir fayda var” dedi. Konuşmasına şu şekilde devam eden Büyüktuncer “Her aday adayının kapasitesi Isparta için çok uygun. Her aday adayı arkadaşımın kendince bir vizyonu ve misyonu var. Halka tercih noktasında geniş bir tablo sunmak için aday adayı oldum. Bütün arkadaşlarımız Isparta’ya neler yapabileceğini her şekilde anlatıyor. Biz de farklılık yaratabilmek için, insanlara farklı kişiler sunabilmek için bu yola çıktım” şeklinde konuştu.

‘MAKAM ALÇALTMAMIZ GEREKİYOR’
Konuşmasına şu şekilde devam eden CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Mehmet Büyüktuncer “Milletvekilliğini makam yükseltme olarak görürseniz, insanlar size ulaşabilir miyim acaba profili çizersiniz. Ama makamı alçaltmak adına milletvekilliği düşünülürse, insanlar sana ulaşamamak gibi bir kaygısı olamaz. Her zaman kapısını çaldığın insanlara aynı samimiyet ile yaklaşırsan, aynı samimiyet ile insanlar senin kapını çalar. Milletvekilliği bir makam yükseltme mecrası değildir” dedi.

‘ÇOK BÜYÜK PROJELERİM VAR’
Isparta’yı çok iyi tanıdığını iddia ederek, memlekette çok büyük projeler yapacağını söyleyen CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Mehmet Büyüktuncer “Isparta çok büyük bir üniversite şehri olduğu için, öğrencilerin gerek sosyal gerek ekonomik gerekse eğitime yönelik birçok eksiklikleri var. Şimdi bunların yaptırım noktasında milletvekilliği çok önemli. Özellikle CHP’de bu anlamda milletvekilleri daha önemli. Sosyal demokrat bir partinin üniversite yapısı geniş olan illerde daha aktif olması gerekir. Hem ekonomik hem de sosyal alanda öğrencilerin en iyi şekilde kazandırılması taraftarıyım. Bende zaten seçildiğim takdirde ciddi anlamda çok büyük bir proje olduğunu düşünüyorum” dedi.

‘İŞSİZLİK KONUSUNDA ATILIMLAR YAPACAĞIM’
Isparta’da en büyük sorunun işsizlik olduğunu vurgulayan CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Mehmet Büyüktuncer “ara eleman sıkıntısı çok. Bunu da CHP ciddi anlamda takipçisi olması gerektiğini düşünüyorum. Bende milletvekili olduğum takdirde, özellikle işsizlik konusunda ciddi atılımlar yapacağım.

İş arayan gençlerimiz ile işverenler bir türlü buluşamıyor. Sanayiye gidiyoruz İnsanların elemana ihtiyacı var. Çarşı merkezinde de iş arayan elemanlar var. Bu ikisini buluşturmanız gerekiyor. Bunun içinde halkın içinde olmanız gerekmektedir. Halka bir arada olmanız gerekmektedir. Benim geçmişimde zaten halkın içinden gelmişliğimdir. 20 yıldır esnaflık yaptım. Yaptığım esnaflık süresince halkın ne gibi sorunları olduğunu bilen biriyim. Sanayide siftah yapmadan kapatılan dükkânlar var. 13 yılda esnaf çok ciddi anlamda sıkıntıya girdi. Bunları artık çözmek gerekiyor.

Konuşmasına şu şekilde devam eden Büyüktuncer “13 yıldır yapılan işlere karşı artık örgütlenmemiz gerekmektedir. Yavaş yavaş tükenme noktasına geliyoruz ve bunun içinde artık birlik olmamız lazım. Bu birliktelikte ön ayak olmak için milletvekili aday adayı oldum.

Isparta’da ağır sanayi yok. Bunu da yeniden yaparız diyeni bir kişi yalan söylemiş olur. İstihdamın 2 ayağı vardır. Biri sanayiye dayalı diğeri de ticari faaliyetlere dayalıdır. Şu an bizim ticari alan olarak gördüğümüz alan, 20 bin işsize karşılık verecek noktada değil. Bununla ilgili yatırım yapmak isteyen arkadaşlarımız var. Isparta lokasyon olarak çok önemli bir yerde. Bunun çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Antalya’ya yakınlığından dolayı bir liman şehri. Bunları göz önünde bulunursak çok iyi yatırımlar yapabiliriz Isparta’ya.

Teşvik meselesi çok ciddi bir sorun. Bunun önünün açılması için ilk önce bunun mücadelesinin verilmesi gerekiyor. Isparta’ya gelecek teşvikin gelmesi için, önünün açılması için ciddi bir söz sahibi olmak istiyorum” dedi.

Büyüktuncer “Sabah Ankara’ya gidip aynı gün akşam Isparta’ya geriye dönebilirim. Ben bu gücü kendimde buluyorum. Köylerde ve kasabalarda kimin derdi varsa birebir koşturabilme gücüm var. Milletvekilliği olaya birebir müdahil olma işidir. Her aday arkadaşım birbirinden çok değerli, ben halkın rahat ulaşabileceği bir aday olacağım. Halkın sorunlarına ve sesi kulak verecek bir adayım. Milletvekili olursan Isparta’dan uzak bir milletvekili olmam. Bütün adaylardan tek isteğim var. 7 Haziran’a kadar bütün aday adayları yüreklerini koyacaklarını biliyorum.İnsanlar kendi tercihlerini ortaya koyabilmek için herkes sahaya çıkmak istiyor. Ön seçimini en güzel tarafı da bu” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.