Milli Güreşçi Isparta'da Öğretmen Oldu

2006 Avrupa Güreş Şampiyonası ikincisi, aynı yıl yapılan müsabakalarda dünya üçüncüsü ve tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 2009 ve 2010 yıllarının baş pehlivanı Mehmet Yeşil , beden eğitimi öğretmeni oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2011 14:49
Milli Güreşçi Isparta'da Öğretmen Oldu

2006 Avrupa Güreş Şampiyonası ikincisi, aynı yıl yapılan müsabakalarda dünya üçüncüsü ve tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 2009 ve 2010 yıllarının baş pehlivanı Mehmet Yeşil, beden eğitimi öğretmeni oldu.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu mezunu Yeşil, milli güreşçi kontenjanından Isparta'nın Senirkent ilçesine bağlı Büyükkabaca beldesindeki 75. Yıl İlköğretim Okulu'na atandı. Göreve başlamadan önce 15 günlük kursa tabi tutulan Yeşil Yeşil, yeni eğitim ve öğretim yılına öğretmenliğe başladı.

Belde halkı ve öğretmenler tarafından çok sıcak karşılandığını belirten Yeşil, "Büyükkabaca'da olduğum sürece ata sporumuz güreşin geliştirilmesi ve diğer konularda öğrencilere elimden gelen büten yardımı göstereceğim." dedi. Okul Müdürü Hüseyin Yüksel de milli güreşçinin öğretmen olarak aralarına katılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti gile getirdi.

Öte yandan kensini ziyaret eden Yeşil Yeşil'i ağırlayan Belde Belediye Başkanı A.İhsan Temurçin, "Mehmet hocamın isteklerini Güreş Federasyonu ile temas kurarak temin etmeye çalışacağım." dedi.

MEHMET YEŞİL KİMDİR?
27 Haziran 1986 yılında Antalya'nın Manavgat ilçesi Karaöz köyünde doğdu. 8 yaşında güreşmeye başlayan Yeşil, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'ndan mezun oldu.

Mehmet Yeşil'in kariyeri şöyle;

1999- Kırkpınar'da ilk madalya
2001- Tozkoparan'da ikincilik
2002- Deste Küçük Boy'da ikincilik
2004- Deste Büyük Boy'da birincilik
2005- Amasya Spor Kulübü'ne transfer oldu ve minder güreşine de başladı.
2006- Avrupa Şampiyonu oldu.
2006- Dünya Şampiyonası'nda üçüncü oldu
2009- Kırkpınar Başpehlivanı oldu. Minderde, Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası'nda ikinci oldu.
2010-İkinci kez Kırkpınar Başpehlivanı oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor