Milli Park Sarhoşların Mekanı Oldu

Şarkikaraağaç ilçesinde bulunan “Kızıldağ Milli Parkı” içkicilerin mekanı oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Eylül 2013 14:24
Milli Park Sarhoşların Mekanı Oldu

Şarkikaraağaç’a 6 km uzaklıkta olan ve 59,400 hektar muazzam büyüklüğü ile Isparta’nın en büyük Milli Parkı olan Kızıldağ, içkicilerin mekânı oldu.

Dünyada 2. sedir ağaçlarının bulunduğu Kızıldağ Milli Parkına Sağlık Turizmi gelen ziyaretçiler tarafından içki şişeleri ile karşılaştığını, her yerin çöpten kirli olduğunu dile getiren Hakkı Kanat, Orman ve Su işleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan bu soruna bir çözüm bulmalarını istedi.

Kızıldağ Milli Parkı ferah bir ortama sahip olması sebebiyle hemen her gün yüzlerce ailenin çocukları ile gezip, dinlendiği huzur bulduğu Milli Parkta içki içilmesi vatandaşları rahatsız ediyor. Eş ve çocukları ile gelen aileler, içki şişelerini görünce oturmaktan korkup çekindiklerini, Kızıldağ Milli Parkında içki içilmemesi için yetkililerin görevini yapmasını istiyor.

Kızıldağ Milli Parkında her gün onlarca içki ve bira şişesi topladığını söyleyen Hakkı Kanat, “Burada içki yasağı olmasına rağmen uyan yok. Ayda yılda bir, Jandarma ekibi gelip bazılarına 60 TL ceza kesiyor ancak bu caydırıcı olmuyor. Burada aileler çocuklarıyla gelip gezerken içki içenleri görünce ürküyorlar.

İlçede yaşayan Hakkı Kanat,’’ son zamanlarda karşılaştığım manzara beni huzursuz etmeye başladı. Sağlık Turizmi için ilçemiz Kızıldağ Milli Parkına gelen vatandaşların burada içki şişeleri ile karşılaşıyor. Burası Milli Park olmasına rağmen bazı kendini bilmezler gelip burada içki içiyorlar ve buraya zarar veriyorlar. Gelen vatandaşlarımız hayal kırıklığına uğrayıp ilçemizi terk ediyor. Bu manzara ile karşılaşmaktan bıktık. Yetkililerin bu konuya bir çözüm bulmaları gerekiyor. ‘’ dedi.

Haber/Foto: Fatih Demirtaş

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum