“Mimarlıkta Sayısal Tasarım Ulusal Sempozyumu” Başladı

“Mimarlıkta Sayısal Tasarım Ulusal Sempozyumu” Başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Haziran 2018 10:58
“Mimarlıkta Sayısal Tasarım Ulusal Sempozyumu” Başladı

“Mimarlıkta Sayısal Tasarım Ulusal Sempozyumu”nun on ikincisi Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde başladı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şefika Gülin Beyhan, mimarlık alanında önemli bilgilerin paylaşılacağı sempozyuma ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek iki gün sürecek sempozyum programı hakkında bilgi verdi.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila Gül ise hızla değişen ve gelişen dünyada, mimarlığında değişim ve gelişimden payını aldığını belirterek çoğul mimarlıktan tekil mimarlığa geçildiğini söyledi. Günümüzde doğal ve kültürel mekanların kullanımına yönelik talebin arttığını dile getiren Gül, doğadaki her şeyin değişim içinde olduğunu belirterek mükemmelliği “Sıradan olan şeyleri olağanüstü yapmak” olarak tanımladı.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız ise “Mimarlıkta Sayısal Tasarım Ulusal Sempozyumu” ile alanında uzman katılımcıları üniversitemizde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ayyıldız, “Bu sempozyum sizlere yeni vizyon kazandıracak. Sizleri eylül ayında tasarım ilkeleri çalıştayında da aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından “Mekan Unutur Beyin Hatırlar Beyin, Mekan, Canlı ve Cansız Dünya İle İlişkiler” adlı sunumu ile Prof. Dr. Yankı Yazgan, mekan-insan ilişkilerine yönelik bilgiler paylaştı.

İnsan zihninin en önemli özelliklerinden birisinin hatırlamak olduğunu söyleyen Yazgan, “Mekanlar geçicidir, insan zihni ise hatırlamak üzerine kuruludur. Mekanlar bizi hatırlamaz ama biz mekanları hatırlarız. Belleğimiz mekanları hatırlar. Hayata mekanların içinde bakar, mekanların içinde yaşarız. Mekan, ev, oda geçmişte kendimiz gibi olan insanlarla bizi birbirine bağlayan araçtır.” diyerek mekan-insan ilişkisini aktardı.

Sempozyumun devamında Dr. Jan Cudzik “Kinematic And Robotics İn Anrchitecture Design”, Prof. Dr. Ljubica Velimirovic “Application Of Differential Geometry At Civil Engineering And Architecrue”, Prof. Dr. Bayram Şahin “İslami Mimaride Desenlerin Geometrik Tasarımı” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.