Mısırlı İşadamından Isparta'ya 4 milyon Dolarlık Yatırım

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) girişimleri ve takibi, bölgeye yeni bir yatırımcı kazandırıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2012 11:21
Mısırlı İşadamından Isparta'ya 4 milyon Dolarlık Yatırım

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) girişimleri ve takibi, bölgeye yeni bir yatırımcı kazandırıldı. Mısırlı işadamı, 4 milyon dolarlık yatırımı için Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nden 21 dönümlük yer aldı. İhracatta hedef pazarının Kuzey Afrika ile Ortadoğu olduğunu söyleyen Mısırlı yatırımcı, en geç 5 ay içinde yatırımı tamamlayıp ilk aşamada 30 kişilik istihdam sağlayacak.

Tüm alanlarda bölgeye yerli ve yabancı yatırımcıyı çekmeyi amaçlayan BAKA, yatırımcılara mali ve teknik konularda destek sağlamaya, Batı Akdeniz Bölgesi’ne yapılacak yatırımlara öncülük etmeye, işletmelerin kapasiteleri ve ihracatlarını artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Mısırlı Elhelb Pesticides & Chemicals Co. yetkilisi Sayed El Samahy’nin zirai ilaç ve gübre sektöründe yatırım yapmak amacıyla kuracağı fabrika için Konya, Beyşehir ve Denizli OSB’lerde yatırım için yer araştırdığını tespit eden BAKA, devreye girdi.

BAKA Burdur YDO Koordinatörü Mehmet Candan, Isparta YDO Koordinatörü Ali Galip Bilgili ile Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek’in etkin koordinasyonu ve sıkı takibi sonucu Batı Akdeniz’i tercih eden Mısırlı yatırımcıya, Isparta Süleyman Demirel OSB’de talep ettiği arazi bulundu.

BAKA ekibi, Mısırlı işadamı Sayed El Samahy ile Isparta Süleyman Demirel OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özçelik ve Müdür Kadir Tekin’i biraraya getirdi. Mısırlı işadamı El Samahy, yola cephe olan boş parsellerden toplam 21 dönümlük alana sahip iki parselli beğendi ve dilekçesini verdi. Yatırım için destek ve kolaylığı sağlayacaklarını belirten OSB Yönetim Kurulu Başkanı Özçelik, “Hayırlı olsun” dedi.
Mısırlı yatırımcının imar plan değişikliği talebi, BAKA’nın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve OSB müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonunda çözüldü. Tahsis edilen arsanın ilk taksitini yatıran Mısırlı işadamı Sayed El Samahy, en geç 5 ay içerisinde yatırımı tamamlama hedefleri olduğunu belirtti.

Bundan sonraki süreçte desteğe hazır olduğunu belirten BAKA ekibi, yatırımcıya hangi işlemleri yapacağı, yasal prosedürler, teşvik sisteminin detayları, hukuki izinlerle ilgili Kalkınma Ajansı’nın işlemleri takip edip hızlandıracağı bilgisini verdi.
BAKA’nın ilgisi, destekleri ve çabaları için teşekkür eden Mısırlı Yatırımcı El Samahy, ülkesinde 3 fabrikada üretim yaptıklarını, 4 milyon dolarlık yatırımıyla Isparta OSB’de de zirai ilaç ile gübre üretimi yapacaklarını ve ilk etapta 30 kişilik istihdam oluşturacaklarını söyledi.

Sayed El Samahy, “İlk aşamada Mısır’dan ürünleri getirip pazarlamasını yapıp kısa süre sonra üretime geçeceğiz. İlk başta 30 istihdam sağlayacağız. İlerde kapasiteyi artırmayı düşünüyoruz. İhracatta hedef pazarımız Kuzey Afrika ve Ortadoğu” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.