Müftülükten Kandil Programı

Müftülükten Kandil Programı

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Nisan 2016 11:41
Müftülükten Kandil Programı

İl Müftülüğü, yarın itibariyle başlayacak olan Üç ayların başlangıcını ifade eden ve bu akşam idrak edeceğimiz Regaip Kandili için yoğun bir kutlama programı hazırladı.

Bu doğrultuda, bugün Ulu Camiinde akşam namazından sonra başlayıp geç saatlere kadar sürecek olan erkeklere, Kavaklı Camiinde ise öğle ile ikindi namazı arasında kadınlara, akşam ile yatsı namazı arasında ise Mekke Eğitim Vakfı öğrencilerine yönelik üç ayrı program icra edilecek. İl Müftülüğü tarafından hazırlanan program şöyle:

KAVAKLI CAMİİNDE KADINLARA YÖNELİK PROGRAM
Kavaklı Camiinde, Hanımlara Mahsus Program: Yasin – Deregümü Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencileri. Takdim – Saniye Semra Ceylan (İl Vaizesi). Tövbe Duası – Ümmü Balaban (İl Vaizesi). İsm – i Azam Duası – Ümmü Balaban (İl Vaizesi). İlahi – Deregümü Yatılı Kız Kur’an Kursu Öğrencileri. Kur’anı Kerim – Deregümü Yatılı Kız Kur’an Kursu Öğrencileri. Takdim – Saniye Semra Ceylan (İl Vaizesi). Vaaz – Ayşe Karakaya Katman (İl Vaizesi). İlahi – Deregümü Yazılı Kız Kur’an Kursu Öğrencileri. Mevlid – Asiye Aksoy (Nimetullah Kur’an Kursu Öğreticisi). Kur’anı Kerim – Deregümü Yatılı Kız Kur’an Kursu Öğrencileri. Hatim Duası – Ümmü Balaban (İl Vaizesi). Kavaklı Camiindeki Kadınlara yönelik icra edilen Regaip Kandili Kutlama programı Sakal – ı Şerif ziyaretiyle sona erecek.

ULU CAMİİNDE ERKEKLERE YÖNELİK PROGRAM
Öte yandan, Regaip Kandili kutlamaları çerçevesinde bugün akşam Ulu Camiinde de erkeklere yönelik bir program icra edilecek. Yatsı ezanı öncesi Vaaz ile başlayacak program, yatsı namazı sonrası mevlit ile devam edecek ve ilahilerle sona erecek.

Ulu Camiindeki program ise şöyle; Vaaz – Galip Akın (İl Müftüsü). Kur’anı Kerim – Recep Öztürk (Ulu Camii İmam – Hatibi). İlahi – Koro. Mevlid (Tevhid Bahri) – Mehmet Kütük (Ulu Camii Müezzin Kayyumu). İlahi – Koro. Veladet Bahri – Ahmet Kahvecioğlu (Emekli İmam – Hatip). Ara Dua – Mehmet Yaman (Emekli İmam – Hatip). Kur’anı Kerim – Recep Öztürk (Ulu Camii İmam – Hatibi). İlahi – Koro. Mirac – 1: Abdullah Ertuç (Mekke Kur’an Kursu Öğreticisi). Mirac – 2: İbrahim Gülal (Mimar Sinan Camii Müezzin Kayyımı). Münacaat Bahri – İbrahim Gülal (Mimar Sinan Camii Müezzin Kayyumu). Kur’anı Kerim – Ali Çil (Ulu Camii Müezzin Kayyumu). Dua – Rasul Akan (Mekke Kur’an Kursu Öğrencisi).

Programda; ilahiler seslendirecek Koro’da ise şu isimler bulunuyor: Abdullah Ertuç, İbrahim Gülal ve Mehmet Kütük.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.