Müge Anlı Isparta’dan Canlı Yayın Yaptı

Okuma – Yazması Olmayan Kalmayacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Şubat 2018 10:47
Müge Anlı Isparta’dan Canlı Yayın Yaptı

ATV’de yayınlanan ve Müge Anlı’nın sunduğu Tatlı Sert Programında Okuma – Yazma Seferberliği konusunda Isparta’ya bağlanılarak canlı yayın yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, canlı yayında yaptığı açıklamada, şuana kadar 430 okur – yazar olmayan vatandaş tespit ettiklerini belirterek; “İlimizde okuma – yazması olmayan kalmayacak” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Okuma – Yazma  seferberliği kampanyası kapsamında önceki gün Müge Anlı'nın programına canlı yayında görüntülü bağlanarak eğitimin önemine dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okuma seferberliği kampanyası kapsamında Müge Anlı'nın programına katıldı. Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nden bağlandığı yayında, eşi Emine Erdoğan da yer aldı. Okuma yazma konusunda her türlü desteğin verileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Şu anda ben ekranda özellikle davetinize icabet eden bütün vatandaşlarımızı görünce, benim de heyecanım arttı. Milletimizin okuma yazma kampanyaları konusundaki hassasiyetini eskiden beri biliyoruz. Her türlü desteğin verileceğine de inanıyorum. 

“BU KONUDA HER TÜRLÜ 

DESTEĞİ VERİYORUZ” 

Halkımın okuma yazmaya ne kadar hasret olduğunu sizlerden de bizzat dinledik. Valiliklerimize, kaymakamlıklarımıza, muhtarlıklarımıza taleplerini iletebilirler. Size, seyircilerimize ve halkımıza şahsım ve milletim adına çok çok teşekkür ediyorum. Diploma töreninde şahsen veya canlı bağlantı ile sizlerle birlikte olmaktan çok büyük memnuniyet duyarız.” diye konuştu. Eşi Emine Erdoğan ise “Biz de bu seferberlikte yıllardır varız. Ülkemizin bu derin yarasına katkı sağlamak için, bizzat başlattığınız ve başarı ile neticelendirdiğiniz kampanyalar bulunuyor. Sizler gibi kıymetli arkadaşlarımızın yürüttükleri kampanyalara her türlü desteği verdik, veriyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

ISPARTA’DAN CANLI YAYIN YAPILDI 

Bu doğrultuda; dün saat 10.00’da başlayan Müge Anlı’nın Programında içinde Isparta’nın da bulunduğu dört şehre canlı bağlantı yapıldı. Projenin Isparta yürütücüsü konumundaki kurum olan Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, bu konuda vatandaşları Halk Eğitim Merkezinde bir araya getirdi. 

ÇÖKER; “ŞUANA KADAR 430 OKUR – YAZARLIĞI OLMAYAN VATANDAŞ TESPİT ETTİK” 

Saat 10.30’da ise canlı yayın başladı. Canlı yayında sunucu spikerin sorularını yanıtlayan İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker şunları söyledi; “Bilindiği gibi devletimiz tarafından çeşitli zamanlarda okuma – yazma seferberlikleri başlatılmaktadır. Bugün de Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve Program yapımcısı sayın Müge Anlı hanımefendinin destekleriyle Okuma - yazma seferberliği başladı. Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz şehrimizde okuma ve yazması olmayan hiçbir vatandaşımız kalmasın istiyoruz ve bu doğrultuda Halk Eğitim Merkezimiz tarafından yoğun bir çalışma ve tarama yapıldı. Şuana kadar 430 okuma – yazması olmayan vatandaşımızı tespit ettik. Bunlara en kısa zamanda okuya – yazma öğreteceğiz. Ben buradan tüm ülke kamuoyuna olduğu gibi Ispartalı hemşehrilerime de sesleniyorum ki, okuma - yazma bilmeyenler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze başvurabilir”  dedi. 

KURSİYERLER; “ALLAH RAZI OLSUN ÇOK RAHATLADIK” 

Canlı yayında daha sonra daha önce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açmış olduğu Okuma – Yazma Kursu’na giderek okuma – yazmayı öğrenmiş olan kursiyerler konuştu. Kursiyerler; “Biz çeşitli sebeplerden dolayı okuyamadık. Okuma – Yazması olmamak gerçekten çok zor. Ama, burada öğrendik ve şimdi Allaha şükür gittiğimiz her yerde levhaları ve yazıları okuyoruz. Kimseye bir şey sormak zorunda kalmıyoruz” dediler. Kurs için henüz yeni başvuruda bulunan ve okuma yazması olmayan kursiyerler ise; “İnşaallah biz de en kısa sürede okuma yazmayı öğrenip çektiğimiz zorluklardan kurtulacağız” dediler. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.