Muhtar Öz’den Açıklama

Eğirdir Baybuan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Öz, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ile aralarında geçenlerle ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2012 18:17
Muhtar Öz’den Açıklama

Eğirdir Baybuan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Öz açıklamasında şunları söyledi:

“Cumartesi günü yaşanan olayın gerçeğini açıklama gereği duydum. Ben Baybuan Muhtarıyım. Daha önce Sorkuncak köyü ve Göktaş Mahallesi içerisinde 2B ölçümü için bilirkişi yazılması hususunda Bağlar Mahallesi Muhtarı Osman Sarıdoğan’dan Belediye Başkanı bilirkişi istemiş. Baybuan Mahallesi, mahalle olmadan önceden Bağlar Mahallesine bağlıydı.

Bağlar Mahallesi Muhtarı, benden bilirkişi için isim istedi. Bende dört kişinin ismini verdim. Bağlar Mahallesi Muhtarı listeyi Belediye Başkan Yardımcısına verdiğinde, başkan vekili bunlardan bilirkişi mi olur, atın bunları Baybuan’dan bilirkişi yazmayın deyip evrakları bir bayana verdiğini, Osman Sarıdoğan muhtar bana söyledi. Geçtiğimiz hafta Belediye Meclisinden benim mahallemde ikamet eden kişilerin üç tane kan davası olan isimlerini gerekirse vereceğim kişileri özellikle seçilmiş gibi yazılması ayrıca diğer bilirkişilerin sabıkası olduğu için yazılmadığını söylediğini Meclis toplantısında bana söylediler.

Benim yazdığım kişilerin sabıka kaydı, nüfus sureti ve 40 yaş üstü kişiler olduğunu Bağlar Mahallesi Muhtarı Osman Sarıkaya çok biliyor. Ayrıca benim mahallemde yapılacak olan 22 A. Tapu kadastro çalışması yani Baybuan Mahallesinin mahalle olması ve ayrı tapu kayıta geçmesi bu mahalleyi bilmeyen hiç tanımayan kişilerin yazdırılması gerekirse bu kişilerin mahalleyi kimin evi olduğu sorulmasını istiyorum. Ayrıca Baybuan da yapılacak bir tespit için halkın seçtiği muhtara hiç sorulmamasının altında art niyet olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ben belediye meclis üyesi Mazlume Findos’a konuyu anlattım.

Başkan belki bilmeyebilir izah ediver dedim. Telefonunun sesini dışına vermişti, başkanın konuşmasını duydum. Konuyu Mazlume hanıma aynen anlattım. Başkanın söylediği “Banane gelenleri dövsünler, birbirlerini öldürsünler. Sen niye arıyorsun. Kendisi arasın, beni tehdit mi ediyorsun diyerek” konuştu. Ben başkan seninle görüşmek istiyorum dedim. Başkan yüzüme telefonu kapattı. Bir belediye çalışanının babası vefat etmiş. Akpınar köyünde cenazeyi defnettik. Ben oğlum ve arkadaşım otogara girerken, başkan bana el kaldırdı bende selam verdim. Oğluma dedim ki, oğlum başkan ile görüşelim dedim. Ben selam verdim. Kamera görüntüsü yani mobese kayıtları vardır. Küfür etmedim ve ben vurmadım. Ayrıca ifademde de bildirdim davacı ve şikayetçi değilim. Mustafa Hobaoğlu, başkanın şoförü ve koruması Fatih isimli kişilerin bana ve oğluma saldırma sonucu olmuştur. Herkes iyi bilir bu anlattıklarımı. Anlattıklarım ispatlı ve şahitlidir. Ben kan davalı kişilerin bilirkişi yazılmasında art niyet arıyorum. Kimseyle bir kavgam yok. Bilirkişiler den de bu konu sorulsun. Baybuan’da araziyi biliyorlar mı? Ben bu yazılan kişilerin de bilirkişilik yapamayacaklarını çok iyi biliyorum.

Yaşanan olaylardan bende çok üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Çünkü Başkan Özmeral’in seçilmesi için bizzat çalışmış birisiyim. Ancak kendi mahallemde ki kadastro çalışmalarının nasıl yapılacağını benden ve benim belirleyeceğim heyetten başka kimse iyi bilemez. Eğirdir’de istenmeyen olayların yaşanmaması için ben mücadele veriyorsam aynı mücadeleyi ve iyi niyeti ilçemizin başkanından beklemem de gayet normaldir”.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum