Müjdelerle Gitti!

Müjdelerle Gitti!

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2017 12:22
Müjdelerle Gitti!

3,5 yıl aradan sonra tekrar Isparta’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta kamuoyunun beklediği birçok konuda müjdeler verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan; Isparta -  Antalya Duble yolunun 2019’a kadar biteceğini müjdelerken, TOKİ konusunda da önemli açıklamalar yaptı. 

Geçtiğimiz Cumartesi günü toplu açılış töreni ve çeşitli ziyaretler yapmak üzere Isparta’ya gelen Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında halka hitap etti. 

Isparta halkı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dın Isparta’ya yaptığı ziyarette kamuoyunun da yakından takip ettiği çeşitli taleplerde bulundu. Bunlar; Yeni bir devlet üniversitesinin kurulması, Projelendirme çalışmalarına başlanan Isparta – Antalya yolu duble yol ihalesinin 2017 yılı bitmeden gerçekleşmesi, Isparta – Burdur Dostluk yolu duble yol ihalesinin biran önce gerçekleştirilmesi, Isparta’dan Konya’ya kadar kesintisiz duble yol yapılması, Eskişehir - Afyon – Isparta – Burdur – Antalya Hızlı Tren Hattının inşaatının biran önce başlanması ve başta emekliler ve dar gelirliler olmak üzere TOKİ konutlarının yapılması. 

ERDOĞAN, ÖNCE ISPARTA’YA 

YAPILANLARI SIRALADI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında halka hitabında ilk olarak Isparta’ya bugüne kadar yapılan yatırımları anlattı. Erdoğan; “Toplu konutta 4 bine yakın konut projesinin Isparta'da hayata geçirdik. Ulaştırmada gerçekleşen yatırımların tutarı 1 milyar lirayı buldu. Isparta – Antalya duble yolu büyük ölçüde tamamlanmış durumda. Kalan bölümlerini de 2019'a kadar bitireceğiz. Bugün burada birçok kamu yatırımının da açılışını yapıyoruz. Çeşitli kurumlara ve belediyelere ait 252 milyon liralık yatırımın resmi açılışını yaparak Isparta'nın hizmet hanesine yeni kalemler ekliyoruz. En geç Ekim ayında 5 bin yatak kapasiteli yurdun yapımı tamamlanacak. Bundan böyle üniversiteye gelen öğrencilerimizin yer ve yurt sorunu olmayacak. Bugün burada üniversitemizin 59 milyon liralık yatırımlarını hizmete açacağız. TOKİ, Keçiborlu ilçemizde 158 konutu tamamladı. Çiftçilere yönelik 65 milyon liralık destekleme projeleri hayata geçirildi. Isparta Belediyesinin 17 milyon liralık, ilçe belediyelerinin ise 8 milyon liralık yatırımlarını tamamladık” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında Isparta – Antalya duble yolunun 2019’a kadar bitirileceği müjdesi ile Keçiborlu ilçesine 158 konut yapıldığı müjdesini verdi. 

Erdoğan, açıklamalarında Türkiye’nin her konuda çağ atladığını belirterek, Isparta’nın da merkezi hükümetin yatırımlardan hak ettiği payı aldığını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Isparta temaslarının ardından kente bir çok anlamda yeni yatırım projelerinin yağacağı ise kamuoyunun ortak kanısı. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.