Münazara Yarışması Düzenlendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimince yürütülen Ben Bu Ülkenin Geleceğiyim Projesi tarafından Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında münazara yarışması düzenlendi.

Yayınlanma:
Münazara Yarışması Düzenlendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimince yürütülen Ben Bu Ülkenin Geleceğiyim Projesi tarafından Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında münazara yarışması düzenlendi.

Yarışmaya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldırım, Isparta Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı İbrahim Özgüleç, okul müdürleri, 200’e yakın öğrenci, öğretmen ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri katıldı.

Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen münazara yarışmasında bağımlılığın nedenleri konusu işlendi. Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi öğrencileri 4’er kişilik iki grup halinde seçtikleri tezleri kendilerine özgü yöntemlerle savundular. İlk grup gençlerin bağımlılığın ağına düşmesinde en önemli etken “aile içi iletişim bozukluğudur” konusunu, ikinci grupta gençlerin bağımlılığın ağına düşmesinde en önemli etken “arkadaş ve çevre etkisidir” konusunu savundular. Yarışma iki aşamada gerçekleşti.

Birinci aşamada her grup üyesi 3êr dakika içinde ekendi konusunu nedenleri ile ortaya koymaya çalıştı. İkinci aşamada ise her grup karşı grubun ortaya koyduğu teze yönelik 4 dakika içerisinde cevap verdi. Jürinin yapmış olduğu değerlendirme sonucunda iki grubun da eşit puan aldığı görüldü.

Yarışma sonucunda “ben bu ülkenin geleceğiyim” projesi tarafından yarışmaya katılan öğrencilere ödüller ve programın düzenlenmesinde katkı sağlayan Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi öğretmen ve idarecilerine hediye verildi. Yarışma sonunda öğrencilerinin sergilemiş olduğu performanstan dolayı çok memnun olduğunu ifade eden okul müdürü Kemal AYDIN, bu tür yarışmaların daha çok yapılması gerektiğini, bizler ve öğrenciler için çok yararlı olacağını ifade etti.

Programa katılan proje ortağı olan Isparta Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı İbrahim Özgüleç, münazaranın konusunun çok önemli olduğunu, iyi bir nesil yetiştirmek için onları doğru yola yönlendirecek, doğru tercihlerde bulunabilmeleri için onları doğru bilgilendirecek çalışmalara ihtiyacımız olduğunu, bu tür faaliyetlerin bu eksikliği giderdiğini dile getirdi.

Proje hakkında genel bir bilgi veren proje koordinatörü Fatih Çınar da bu sene Isparta’da Yeşilay haftasını çok farklı etkinliklere kutladıklarını, hemen hemen tüm etkinliklerde gençleri aktif kılmaya çalıştıklarını, bu açıdan Ben Bu Ülkenin Geleceğiyim” projesi ile şehre ve bağımlılığa karşı mücadeleye farklı bir bakış açısı getirdiklerini belirtti.

Bugün gerçekleştirdikleri iki etkinlikte de (tiyatro ve münazara) bağımlılığa karşı gençlerde farkındalık yaratmayı hedeflediklerini ve bunu başardıklarını dile getirdi. Münazara yarışmasının kendini ifade edebilen, özgüven sahibi, toplumda söz almaktan çekinmeyen gençlerin yetişmesine katkı sağlayacağını, bu nedenle de bu yarışma gibi aktivitelerin sürekliliğinin öğrenciler açısından yararlı olacağını ifade eden Çınar, yarışmada emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak sözlerini tamamladı.

Programda ayrıca katılımcılara müzik dinletisi yapıldı. Etkinlikten tüm davetlilerin beğeni ve memnuniyet ile ayrıldığı görüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.