Murat Gevrek: 'Isparta İlkleri Yapıyor'

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, lisans çıkarma sisteminin Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Aralık 2011 17:26
Murat Gevrek: 'Isparta İlkleri Yapıyor'

Murat Gevrek, lisans çıkarma sisteminin Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, “İlçe Müdürlüklerimiz okulların lisansını kendileri çıkarıyor. Isparta merkezde ise her okula bir şifre vererek, yetkililerin kendi lisanslarını çıkartan bir model uyguluyoruz. Yığılmayı önledik, bu sistemden herkes memnun” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, yeni lisans sisteminin Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. Isparta’nın ilkleri yaptığını belirten Gevrek, 6-7 bin lisansı ilçe ve öğretmenlerin yardımıyla çıkarmaya çalıştıklarını bildirdi.

Okul maçlarının geç başlaması ve grup tarihlerinin yakın olması nedeniyle lisans işlemleri arasındaki yoğunluğu çözmek için bambaşka bir model uyguladıklarını belirten Gevrek, “Şimdi Isparta ve ilçelerinde 6-7 bin lisanslı sporcumuz var. Bu lisansları kendi personellerimizle çıkarmak imkânsız. Genel Müdürlüğümüze bir model sunduk. Bu proje ise ilk olarak İlçe Spor Müdürlüklerine bir şifre verilmesi idi. İlçe Spor Müdürlüklerine şifre vererek oradaki okulların lisanslarını çıkartmalarını sağladık. Önceden okullarımız merkeze kadar gelip bir hayli uğraşıyorlardı. Şimdi hem yoğunluğu çözdük hem de öğretmenlerimizi rahatladık. Merkezde ise genel müdürlükten gelen şifreleri okullara mail olarak gönderdik. Okul yetkilileri ve öğretmenlerimiz o şifrelerle lisanslarını çıkartıyorlar. Bize ise sadece onaylamak kalıyor” dedi.

Diğer illerde de bu konuda büyük sıkıntılar çekildiğini belirten Müdür Gevrek, “Müsabakalar lisanssız kesinlikle oynatılmamalı. Bizim bu modellerimiz diğer illere de örnek olacak. Teknolojiyi kullanmak gerekiyor. Şu ana kadar 4 bin lisans çıkartıldı. İl Müdürlüğü olarak ilkleri yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Levent DOĞAN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Spor