Müslüman Kardeşlerin Yanındayız

Mısır'da İhvan-ı Müslimin üyelerine verilen idam kararını eleştiren Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Çenber, Müslüman Kardeşler'in yanında olduklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2014 00:54
Müslüman Kardeşlerin Yanındayız

Mısır’da İhvan-ı Müslimin üyelerine verilen idam kararı ile ilgili Saadet Partisi Gençlik Kolları Isparta İl Başkanı Ömer Faruk Çenber konuyla ilgili basın açıklamaları yoluyla Müslüman Kardeşler’in yanında olduklarını ve bu zulme karşı sessiz kalmayacaklarını bildirdi.

“Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde ABD kuklası Mısır Hükümeti tarafınca İhvan-ı Müslimin mensubu 529 kardeşimiz için idam kararı verilmişti. Ülkemizden konuyu yakînen takip eden Milli Görüş teşkilatları bu kabul edilemez karar karşısında her platformda sesini yükseltmiş ve bu karardan dönmeleri konusunda Mısır hükümetini uyarmıştır. Ne yazık ki hükümetimiz ve iktidar partisi de konuyla ilgili bir açıklama yapmayarak endişeleri artırmıştır.

Bizler ülke sathında İhvan-ı Müslimin kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve bu kararın bizlerce hükümsüz olduğunu göstermek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni konuyla ilgili olumlu adımlar atarak, bu kararın uygulanmamasına yönelik diplomatik girişimlerde bulunması yönünde çalışmaların başlatılmasını istiyoruz. Fakat bizler zulüm karşısında eli kolu bağlı bir şekilde asla oturamayız. Bunun için Isparta’da gündem oluşturmak, İhvan kardeşlerimizi yalnız bırakmamak, yetkililere çağrıda bulunmak üzere 10 Nisan Perşembe günü 13.30’da Belediye İşhanı Önünde bir araya gelerek basın açıklaması yapacağımızı ilan eder, bütün duyarlı kardeşlerimizi bizlerle birlikte olmaya davet ediyoruz.”

Öte yandan bir diğer basın açıklamasıda 9 Nisan Çarşamba günü saat 14:00'da yıkılan Özel İdare Binası Alanında yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.