Mütalaa Tepkisi Sokağa Taştı

Ergenekon Davası’nda Savcıların esas hakkındaki mütalaasını eleştiren yüzlerce Ulusal Güç Birliği üyesi Kaymakkapı Meydanı’nda mütalaayı protesto etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2013 13:58
Mütalaa Tepkisi Sokağa Taştı

Bir türlü noktalanamayan Ergenekon Davası’nda savcının esas hakkındaki mütalaası Isparta Ulusal Güç Birliği tarafından protesto edildi. Yüzlerce kişinin katıldığı protesto gösterisinde “Yeminler edildi, Yıkılacak Silivri, APO’yla muhabbet, yurtseverlere müebbet, Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” gibi sloganlar atıldı.



TGB Isparta İl Başkanı Ali Ufuk Özalp’in okuduğu basın açıklamasında, “Ergenekon tertibinde; Türkiye’nin bağımsızlığını ve Atatürk Devrimlerini kararlılıkla savunan vatanseverlere, devrimcilere ağırlaştırılmış müebbet hapis vereceklermiş. Namık Kemalleri ve nice yiğitleri sürdünüz, sürgünlerde öldürdünüz; Hürriyet’imizi engelleyebildiniz mi?
Hakkımızda fetvalar, idamlar verdiniz. Mustafa Kemalleri Samsun’a çıkmaktan alıkoyabildiniz mi? 19 Mayıs’ta, 30 Ağustos’ta, 29 Ekim’de yasaklar koydunuz. Barikatlar kurarak, TOMA’lar dikerek bağımsızlık bayramlarımızın kutlanmasını geçiştirebildiniz mi? 13 Aralık’ta robokoplarınız, süper kahramanlarınız bizleri durdurabildi mi?
Açılımlarla, kışkırtmalarla, tertiplerle, müebbetlerle bizi esir alabileceğinizi mi düşünüyorsunuz?” denildi.



Sık sık sloganlarla kesilen açıklamada “Biz Ergenekon’daki demircinin torunlarıyız. Güvendiğiniz Amerikan dağlarını da delemez miyiz sanıyorsunuz? Biz sürgünlerde, gurbetlerde gece gündüz vatan aşkı ile yanıp tutuşanlarız. Dağlarda, tepelerde “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek ağa babanızı denize döken Kuvvacılarız. Sehpalarda “Bağımsızlık” haykıranlarız. Kuvvetindeki hızı tarihin o durdurulamaz akışından alan vatanseverleriz. Devrimcileriz. Tarihin akışını değiştirebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Biz Çanakkale’de, Kocatepe’de yalın ayak baldırı çıplak çarpışanlarız. Dünün, bugünün kahramanları; yarının münadisiyiz. Durmadan akan, yıkıp yapanlarız. Sizi tescilli işbirlikçiler sizi! Ne çabuk unuttunuz bunları. İktidarınız meşru mu ki, hükümleriniz meşru olsun. Fermanlarınız da, buyruklarınız da iktidarınızın süresi kadardır. Korkunuz, tedirginliğiniz, telaşınız ne kadar da belli. Suçunuzu biliyorsunuz. Hazırlayın ifadelerinizi, savunmalarınızı… Şimdi halk sizi yargılayacak. Türkiye’yi bölmenin, vatanı satmanın, yurtseverleri tutsak etmenin hesabını soracak. Merak etmeyin avukatlarınızı da konuşturacağız. Kendinizi savunma hakkınız da olacak. Sizin de, güvendiğiniz padişahın da çarkı kırılacak. Başımız dik, gözlerinizin içine bakarak okuyacağız mütalaanızı. Yıkılacaksınız. O duvarlarınızı başınıza yıkacağız. Milletçe özgürleşeceğiz” denildi.



Açıklamanın ardından TGB İl Başkanı Ali Ufuk Özalp, Ergenekon Davası’ndan tutuklu sanıkların isimlerini okudu, isimler okunurken, protesto gösterisine katılanlar ‘burada’ diye yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum